FOLLOW US: facebook twitter

Τραπεζικές διευκολύνσεις και το 2021 στους δανειολήπτες

Ημερομηνία: 17-09-2020 | Συντάκτης:

Την αναστολή της πληρωμής του 50% των δόσεων για τους πληττόμενους δανειολήπτες εξετάζουν οι τράπεζες για το 2021, ώστε να υπάρξει μια σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα.

Στόχος είναι να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες στους οποίους έχει ήδη παρασχεθεί αναστολή πληρωμής των δόσεων των δανείων έως τον Δεκέμβριο του 2020 και να προσαρμοστούν σταδιακά στην κανονική εξυπηρέτηση των δανείων τους και την πληρωμή του 100% των δόσεων. Η συζήτηση για την περαιτέρω διεύρυνση των μορατόριουμ έχει ήδη ξεκινήσει, όπως προέκυψε από όσα είπε  ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, στο συνέδριο του Economist.

Οι τράπεζες εξετάζουν το ενδεχόμενο σταδιακής επιστροφής στα κανονικά ποσά των δόσεων, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν αυτούς που χρειάζονται χρόνο για να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις προ πανδημίας – για παράδειγμα ζητώντας από τους δανειολήπτες το 50% της δόσης για το έτος 2021, είπε ο κ. Μυλωνάς στη χθεσινή του ομιλία.

Η αναστολή πληρωμής δόσεων και τόκων προσφέρθηκε μέχρι το τέλος του 2020 σε νοικοκυριά και εταιρείες που επλήγησαν από τον Covid-19. Αυτά αντιστοιχούν σε περίπου 20 δισ. ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος