FOLLOW US: facebook twitter

Τράπεζες: Παγώνουν τα δάνεια επιχειρήσεων που ήταν συνεπείς

Ημερομηνία: 18-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
-Τι ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020, ανακοίνωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Ειδικότερα, ισχύει γα επιχειρήσεις που ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή των δανείων τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019. Οι επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν τη δόση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 (δεν συμπεριλαμβάνονται οι τόκοι, οι οποίοι θα καταβάλλονται κανονικά βάσει των όρων δανείου).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος