FOLLOW US: facebook twitter

«Τραπεζάκια έξω» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Άνοιγμα της εστίασης με πρωτόκολλα

Ημερομηνία: 21-04-2021 | Συντάκτης:

Το άνοιγμα της εστίασης στους εξωτερικούς χώρους, με την τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων ζητά  ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τα φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες τις τελευταίες ημέρες.

Σε ανακοίνωση του επαναλαμβάνει την κριτική του για το lockdown, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει «το πιο μακρόχρονο και αποτυχημένο lockdown της Ευρώπης», οδηγώντας «την κοινωνία στα όριά της και την χώρα σε ένα τραγικό θέατρο του παραλόγου»

Επισημαίνει ειδικότερα:

την κόπωση από την αποτυχημένη στρατηγική που εφαρμόζεται εδώ και έξι μήνες ενώ το ΕΣΥ παραμένει υπό κατάρρευση και τα κρούσματα εκτός ελέγχου,

τις καθημερινές αντιφάσεις της κυβέρνησης,

τις πολιτικές αποφάσεις τις οποίες στη συνέχεια καλείται να επικυρώσει η Επιτροπή

και την πλειοδοσία υπουργών στα τηλεπαράθυρα, ερήμην των επιστημόνων, για το ποιος θα ανοίξει περισσότερες δραστηριότητες,

Περαιτέρω χαρακτηρίζει το lockdown «προσχηματικό» και «ιδιότυπο» αφού «οι πολίτες συνεχίζουν να στοιβάζονται κάθε μέρα στα ΜΜΜ, στους μαζικούς χώρους εργασίας» με την κυβέρνηση, την ίδια ώρα, να «προσπαθεί να πείσει πως ο μοναδικός υπαρκτός κίνδυνος για την πανδημία είναι ο συνωστισμός σε πλατείες και δημόσιους χώρους».

Υπό αυτό το πρίσμα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει  σε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Να εφαρμοστούν κανόνες ασφάλειας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας».

Οι αιχμές Τσίπρα στις αρχές Απριλίου

Η αμφισβήτηση του lockdown ή έστω του τρόπου που το εφάρμοσε η κυβέρνηση είναι εμφανής στην ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα και πάνω απ’ όλα στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα περί του «πιο παρατεταμένου και αποτυχημένου lockdown» στην ΕΕ. Μέχρι πρότινος η Κουμουνδούρου απέφευγε να ζητήσει ανοιχτά το άνοιγμα δραστηριοτήτων και ζητούσε μέτρα στήριξης των επαγγελματιών που πλήττονται από το λοκντάουν, (εστίαση και λιανεμπόριο).

Μια νύξη έκανε ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όταν στις αρχές Απριλίου στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για την πανδημία μετά από αίτημα της Φώφης Γεννηματά, αναφέρθηκε στην αλλαγή πλεύσης της κυβέρνησης που καλούσε τον κόσμο να βγει έξω στους ανοιχτούς χώρους τηρώντας τα μέτρα και αποφεύγοντας τους συνωστισμούς. Εκεί ανέφερε μεταξύ άλλων: «οι ίδιοι λέτε ότι οι άνθρωποι πρέπει να βγουν τελικά από τα σπίτια τους, γιατί κάναμε λάθος τόσο καιρό γιατί μεταδίδονταν ο ιός μέσα στα σπίτια και τώρα που ανοίγει ο καιρός πρέπει να βγουν έξω από τα σπίτια τους. Το ερώτημα, όμως, είναι να βγουν και να πάνε πού; Αφού δεν μπορούν να βγουν και να πάνε να καθίσουν σε έναν ανοιχτό χώρο με αποστάσεις, με μέτρα»

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος