FOLLOW US: facebook twitter

Τραγούδια για το Έπος του ’40 που «έγραψαν» ιστορία (βίντεο)

Ημερομηνία: 28-10-2021 | Συντάκτης:

Από τα πρώτα χρόνια του πολέμου, το τραγούδι συντρόφευε όχι μόνο όσους έμεναν πίσω, αλλά και τους ηρωικούς στρατιώτες μας.


Αναμφισβήτητα το τραγούδι που έχει συνδεθεί με το Έπος του ’40 είναι το «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», από τη φωνή της Σοφίας Βέμπο, σε στίχους του Μίμη Τραϊφόρου και σε μουσική του Μιχάλη Σουγιούλ.

Τραγούδια, επίσης, όπως το «Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του», «Κορόιδο Μουσολίνι», «Στον πόλεμο βγαίνει ο Ιταλός», «Μας χωρίζει ο πόλεμος», είναι μερικά που ερμήνευσε η «μεγάλη τραγουδίστρια της Νίκης».

Από τα πρώτα χρόνια του πολέμου, με το που ξεκίνησε η εισβολή των Ιταλών το 1940, το τραγούδι συντρόφευε όχι μόνο όσους έμεναν πίσω, αλλά και τους ηρωικούς στρατιώτες μας που πολεμούσαν στο μέτωπο.

Σοφία Βέμπο, Δανάη Στρατηγοπούλου, Ρόζα Εσκενάζυ, Ρίτα Δημητρίου, Κούλα Νικολαΐδου, Ρένα Βλαχοπούλου, Νίκος Γούναρης, είναι μερικά από τα ονόματα των τραγουδιστών της εποχής που επισκέπτονταν ραδιοφωνικούς σταθμούς, νοσοκομεία, χωριά και την πρώτη γραμμή του Μετώπου για να εμψυχώσουν με τα θρυλικά πλέον πολεμικά τραγούδια.

Τραγούδια που προέρχονταν από άγνωστους δημιουργούς είναι το «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», οι «Γυναίκες Ηπειρώτισσες», το «Ακορντεόν» και άλλα.

newsbreak.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος