FOLLOW US: facebook twitter

Τουρισμός: Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον Ιούλιο

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
Σχεδόν 600.000 θέσεις σε διεθνείς πτήσεις προς Ελλάδα είναι κλεισμένες για την εβδομάδα 28/6- 4/7

Μετά τα καλά νέα από τη Γερμανία, που πλέον δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στον κατάλογο με τις περιοχές κινδύνου λόγω Covid 19, ο ελληνικός τουρισμός περιμένει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες από τη Βρετανία για χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για όλους όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ταξιδεύουν σε προορισμούς της «πορτοκαλί λίστας».

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη Βρετανία, στην Ελλάδα υπάρχει η αισιοδοξία –έστω και συγκρατημένη– ότι οι μηχανές του τουρισμού θα πάρουν μπροστά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι κρατήσεις αεροπορικών θέσεων με προορισμό την Ελλάδα την εβδομάδα 28/6 – 4/7 είναι αυξημένες κατά 40% σε σχέση την αμέσως προηγούμενη (21 – 27/6).

Αυτό, πάντως, που μέχρι τώρα έχει διαφανεί είναι ότι θα υπάρξει ανομοιομορφία στην κατανομή της τουριστικής κίνησης, δηλαδή σε κάποιους προορισμούς οι πληρότητες θα κινηθούν σε πολύ υψηλά επίπεδα και σε κάποιους άλλους πολύ χαμηλότερα, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τα κριτήρια επιλογής προορισμού για διακοπές. Ετσι, πολλοί ξένοι, αλλά και Έλληνες προτιμούν προορισμούς που μπορούν να φτάσουν με Ι.Χ. ή λιγότερο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά, ώστε να αποφύγουν φαινόμενα συγχρωτισμού.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος