FOLLOW US: facebook twitter

Στα 100 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Ημερομηνία: 31-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Θεοχάρης, ανακοίνωσε ότι αυξάνει το ποσό ενίσχυσης του προγράμματος από 30 σε 100 εκατ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι θα καλυφθούν οι περισσότερες αιτήσεις.

Ο υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι «η επιτυχία του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Οι αιτήσεις συμμετοχής που υποβλήθηκαν στην ηλεκτρονική εφαρμογή ξεπέρασαν τις 450.000. Αντιστοιχούν σε περισσότερους από 750.000 δικαιούχους, μαζί με τα προστατευόμενα μέλη. Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι αυξάνει το ποσό ενίσχυσης του προγράμματος “Τουρισμός Για Όλους” του Υπουργείου Τουρισμού, από 30 σε 100 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει κάθε οικογένεια να πάει διακοπές εφέτος. Παράλληλα, επωφελούνται οι τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζονται στον εσωτερικό τουρισμό».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού μέσω της παροχής διατακτικών («voucher») σε εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ότι «τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ, μπορούν να ενεργοποιηθούν σε φοροαπαλλαγές, οι οποίες θα βοηθήσουν τον εσωτερικό τουρισμό».

Ο Χάρης Θεοχάρης κάλεσε τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα «να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δώσουν τέτοιου είδους διατακτικές στους υπαλλήλους τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μείωση στο κόστος των διακοπών του Έλληνα εργαζομένου, ενώ θα επωφεληθεί και η τουριστική μας βιομηχανία».

Επιδοτήσεις σε τουριστικά λεωφορεία

Ο κ. Θεοχάρης ανακοίνωσε επίσης έκτακτες επιδοτήσεις σε επιχειρήσεις με τουριστικά λεωφορεία. Όπως ανέφερε: «επεκτείνουμε μια πολύ σημαντική ρύθμιση, προκειμένου να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία. Πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση του COVID-19. Γι’ αυτό, το Υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση προσφέρουν μια ειδική επιδότηση, η οποία θα δοθεί στα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος