FOLLOW US: facebook twitter

Τουρισμός: Χωρίς υποχρέωση τεστ κορονοϊού οι ξένοι επισκέπτες

Ημερομηνία: 21-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με το σλόγκαν «Restart Tourism» παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης την εξειδίκευση των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό το απόγευμα της Τετάρτης στην κοινή συνέντευξη Τύπου με Χρ. Σταϊκούρα, Γ. Βρούτση, Αδ. Γεωργιάδη μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη.

Ο Χ. Θεοχάρης συνέχισε τη… διαφήμιση, μιλώντας για «ολοκληρωμένο, σαφές και σχεδιασμένο για να εξασφαλίσει ασφάλεια σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις», ωστόσο οι επί της ουσίας ανακοινώσεις του μάλλον δείχνουν πως η κυβέρνηση προχωρά σε άρον άρον άνοιγμα του τουρισμού, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα όλες τις άλλες ανησυχίες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπ. Τουρσιμού:

– Οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

– Πρώτο άνοιγμα του τουρισμού γίνεται στις 25 Μαΐου πλώρη με την απελευθέρωση του γιώτινγκ.

– 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, και τα κάμπινγκ/ κατασκηνώσεις.

– Νωρίτερα από ό,τι αρχικά είχε ανακοινωθεί, στις 15 Ιουνίου, ανοίγουν και τα εποχικά ξενοδοχεία.

Για τις πτήσεις από εξωτερικό

– Το δεύτερο μέτωπο της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας αφορά τις ελεύσεις επισκεπτών από το εξωτερικό, με τον κ. Θεοχάρη να ανακοινώνει ότι από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, «αλλά από χώρες με καλά επιδημιολιογικά κριτήρια», και από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τους ισχυρισμούς Θεοχάρη, «χώρες όπως η Γερμανία η Βουλγαρία και άλλες χώρες της Βαλτικής θα αποτελέσουν εφέτος τις αγορές που θα τροφοδοτήσουν με επισκέπτες την Ελλάδα».

Πηγή: Left.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος