FOLLOW US: facebook twitter

Τους περιμένει “καμπάνα” στο taxisnet

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:

«Πρόστιμα φωτιά» για όσους πήραν πίσω τις πινακίδες για τις διακοπές και ξέχασαν να τις επιστρέψουν!

Αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις θα βρεθούν όλοι εκείνοι που ενώ πήραν τις πινακίδες κυκλοφορίας πίσω πληρώνοντας το αναλογούν ποσό των τελών κυκλοφορίας, εντούτοις ξέχασαν τα τις επιστρέψουν.

Έτσι λοιπόν όσοι βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία, σύντομα θα δουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στην ΑΑΔΕ το πρόστιμο που θα έχει καταλογιστεί και το οποίο μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι.

Ήδη έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική αποστολή με τα πρόστιμα σε εκείνους που μέσα στο καλοκαίρι προχώρησαν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν στις διακοπές τους και ενώ πήραν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων λησμόνησαν να τις καταθέσουν ξανά όταν έληξε ο χρόνος για τον οποίο είχαν καταβάλει τα ανάλογα τέλη κυκλοφορίας.

Με τον ιδιότυπο αυτό τρόπο οι ιδιοκτήτες, διατήρησαν σε κίνηση τα αυτοκίνητά τους, αλλά τους «τσίμπησαν» τα ηλεκτρονικά συστήματα της ΑΑΔΕ και τους βεβαιώθηκαν με συνοπτικές και αυτοματοποιημένες διαδικασίες τα πρόστιμα.

Το εν λόγω πρόστιμο είναι αρκετά «τσουχτερό» καθώς είναι το διπλάσιο των ετήσιων τελών μετά την αφαίρεση του διπλάσιου ποσού των μηνιαίων τελών που έχουν καταβληθεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ο οποίος είχε πάρει πίσω τις πινακίδες για ένα μήνα αλλά όταν έληξε ο μήνας «ξέχασε» να το θέσει σε ακινησία με αποτέλεσμα να δει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Taxisnet ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.300 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι:

για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας,

για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας,

για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, κ.ο.κ..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος