FOLLOW US: facebook twitter

Τουριστική προβολή και ανάδειξη του δήμου Ήλιδας μέσω της δημιουργίας ηλεκτρονικών θεματικών διαδρομών πεζοπορίας

Ημερομηνία: 10-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα η ενημερωτική εκδήλωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο Ήλιδας, στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, εκτός από τον Δήμαρχο κ Γ. Λυμπέρη, μέλη του Δ.Σ. αλλά και εκπρόσωποι πλήθους φορέων που εμπλέκονται στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, όπως: εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ηλείας, του Εμπορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Ξενοδόχων Κουρούτας, εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, εκπρόσωπος του Ορειβατικού Συλλόγου, καθώς και στελέχη που εμπλέκονται στον Τομέα του Τουρισμού.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του έργου με τίτλο: (P.A.T.H.)», το οποίο υλοποιείται και χρηματοδοτείται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020.

Στόχος του έργου, η τουριστική ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Ελλάδας, μέσω της δημιουργίας ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών διαδρομών πεζοπορίας της περιοχής.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος, ο οποίος είναι και μέλος της ΚΕΔΕ, χαιρέτησε την πρωτοβουλία υλοποίησης του προγράμματος, τις δράσεις του οποίου χαρακτήρισε απαραίτητες για την προβολή του τουριστικού προφίλ των Δήμων. Επίσης παρουσίασε κάποιες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής για την αξιοποίηση επιλεγμένων φυσικών πόρων και πόρων πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, εντοπίζοντας ότι κινούνται στην ίδια αναπτυξιακή κατεύθυνση με την φιλοσοφία του PATH, που δίνει έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στην απαγκίστρωση του Ελληνικού τουρισμού από την εποχικότητα των καλοκαιρινών διακοπών.

 Τις επόμενες ημέρες , θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις στους δήμους της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση των τοπικών φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος