FOLLOW US: facebook twitter

“Tour du Peloponnese 2017”: Οι «κυρίες» στην σκιά του Επικούρειου

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Γιορτή για το “Tour du Peloponnese 2017” και τα κλασικά αυτοκίνητα που συμμετείχαν στον αγώνα- περιήγηση

Στον επιβλητικό ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, κατευθύνθηκαν την περασμένη Δευτέρα μετά την Αρχαία Ολυμπία, οι συμμετέχοντες στον αγώνα – περιήγηση κλασσικών αυτοκινήτων με την ονομασία «Tour du Peloponnese». Πρόκειται για μια διοργάνωση της Scuderia Triskelion σε συνεργασία με τα Αθλητικά Σωματεία A.Λ.Α.Κ, Α.Λ.Μ.Α. και την ΟΜΑΕ που διεξάγεται  για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Πελοπόννησο.

Περίπου στις 2:30 το μεσημέρι έφθασαν στο Ναό του Επικουρείου Απόλλωνα τα κλασσικά αυτοκίνητα για να μαγνητίσουν τα βλέμματα των επισκεπτών και του προσωπικού του Ναού αλλά και επισκεπτών που βρέθηκαν εκεί από τη Νέα Φιγαλεία για να υποδεχθούν τα οχήματα και τα πληρώματα τους για πρώτη φορά. Συνολικά 22 οχήματα με 45 άτομα πληρώματα και 6 βοηθητικά οχήματα με προσωπικό τερμάτισαν στο χώρο του Ναού μετά από μια σχετικά γρήγορη ειδική διαδρομή που ξεκινούσε μερικά χιλιόμετρα πριν. Όλα τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τον εντυπωσιακό ναό και τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και να φωτογραφηθούν με τα οχήματά τους.

Εκεί το λόγο είχε το Εστιατόριο Πανόραμα από τη Νέα Φιγαλεία που μαζί με το προσωπικό του είχαν ετοιμάσει έναν υπέροχο μπουφέ με ντόπια παραδοσιακά προιόντα και φαγητά, μεταξύ των οποίον η ελληνική φέτα, ελιές, τζατζίκι, χωριάτικο ψωμί, κρεατικά από ντόπια αμνοερίφια ελευθέρας βοσκής, κρασί από αμπελώνες της περιοχής, εξαιρετικό ελαιόλαδο και ρίγανη από τη Νέα Φιγαλεία, χωριάτικες σαλάτες με υλικά από κτήματα της περιοχής, ενώ δεν έλειπαν και τα φρούτα με το ντόπιο σταφύλι από αμπελώνες της περιοχής να γίνεται πραγματικά ανάρπαστο!

Η έκπληξη του μπουφέ ήταν ένα μεγάλο ταψί παραδοσιακού μπακλαβά το οποίο όχι μόνο εντυπωσίασε τα πληρώματα αλλά δεν έλειψαν και αυτοί που πήραν και…κομμάτια για τους δικούς ανθρώπους. Το προσωπικό εξαιρετικό, εξυπηρετούσε και τον πιο ιδιότροπο οδηγό! Ο συνδυασμός της προβολής της ελληνικής κουζίνας και της φιλοξενίας ήταν η αιτία να δοθούν πολλά συγχαρητήρια στους κατοίκους της Νέας Φιγαλείας οι οποίοι εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν στην ομαλή άφιξη και αναχώρηση όλων των πληρωμάτων από το Ναό.

Η οργάνωση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης προβολής της ελληνικής κουζίνας και φιλοξενίας σε παγκόσμιο επίπεδο, έγινε με πρωτοβουλία του ενημερωτικού φορέα #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 και του Θάνου Χουλιάρα και τη στήριξη της Scuderia Triskelion και του Γιάννη Καράμπελα.

Τέλος άλλη μια ειδική ξεκίνησε από το Ναό για να ολοκληρωθεί λίγα χιλιόμετρα ποιο πέρα με τελικό προορισμό την Δημητσάνα όπου διανυκτέρευσαν. Αρωγοί σε αυτόν τον αγώνα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Δήμος Γορτυνίας μαζί με τους υποστηρικτές Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Ναυπλιέων, ενώ το #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 ήταν χορηγός επικοινωνίας και προβολής του αγώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος