FOLLOW US: facebook twitter

«Του κύκλου τα γυρίσματα» στο 17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στον Ελαιώνα

Ημερομηνία: 11-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

elaiwnas-xoroi2

Του κύκλου τα γυρίσματα 

Η ανάδειξη των παραδοσιακών χορών αλλά και των εξαιρετικών ικανοτήτων των χορευτικών ομάδων της περιοχής και ευρύτερα, ήταν το αποτέλεσμα που απόλαυσε το κοινό το βράδυ του Σαββάτου στον Ελαιώνα, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού. Μια παράδοση που συνεχίζεται στο γνωστό χωριό του Πύργου. Στην κεντρική πλατεία του Ελαιώνα το κοινό παρακολούθησε τις οκτώ ενότητες της φετινής θεματικής με τίτλο «Του κύκλου τα γυρίσματα».

elaiwnas-xoroi

Συμμετείχαν το 1ο και το 2ο παιδικό τμήμα καθώς και το τμήμα παραστάσεων του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ελαιώνα, το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ήλιδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβασίλων, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμός Πατρών και Περιχώρων, ο Εθιμοτοπικός Όμιλος Λεχαινών και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ηλείων Παράδοσις. Παρουσίασαν χορούς, από την Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Πελοπόννησο, το Αιγαίο, τη Μικρά Ασία, του Μωριά, της Βόρειας Θράκης και τοπικά όπως ο Γεννιτσαρίστικος χορός.

elaiwnas-xoroi3

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρόεδροι του Τοπικού Συμβουλίου Ελαιώνα και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ελαιώνα Κώστας Μπαμπίλης και Αλέξανδρος Καραντώνης. Την ενδυματολογική επιμέλεια του φεστιβάλ είχε η Αιμιλία Γιαννοπούλου. Το φετινό φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του δήμου Πύργου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος