FOLLOW US: facebook twitter

Τοποθέτηση Γεωργιόπουλου κατά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Ημερομηνία: 13-04-2022 | Συντάκτης:

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη στην Αθήνα για την αντιπυρική προστασία των αρχαιολογικών χώρων, εξέφρασε την αγωνία του για το ενδεχόμενο μιας νέας πύρινης συμφοράς που πιθανόν να αφανίσει ό,τι απέμεινε από την πυρκαγιά του 2021.

Αν και χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το πρόγραμμα «Anti – Nero» παρατήρησε ότι, παρόλο που οι δράσεις του υλοποιούνται ήδη εδώ και αρκετό καιρό, με πρωτοβουλία των συναρμόδιων Υπουργείων Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος, η Αρχαία Ολυμπία έμεινε εκτός, αντί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των παρεμβάσεων. Τόνισε ότι οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιών, με τις πρώτες φωτιές να ξεσπούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Υπογράμμισε με έμφαση ότι οι όποιες παρεμβάσεις σχεδιάζονται για την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας πρέπει να επισπευστούν γιατί ο χρόνος περνάει και η απειλή μεγαλώνει.

Επεσήμανε ακόμη τα πλέον επίφοβα σημεία εκδήλωσης πυρκαγιάς πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας, ζητώντας άμεσα την έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού για να ξεκινήσουν επικουρικά από τον Δήμο εργασίες καθαρισμού στα σημεία αυτά ώστε να έχει γίνει πράξη η θωράκιση της περιοχής το αργότερο μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε και στις αλώβητες από την πυρκαγιά του 2021 περιοχές, τονίζοντας ότι υπάρχουν εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων στα ανατολικά του Δήμου (περιοχές Λούβρου, Άσπρων Σπιτιών, Βασιλακίου κ.α.) αλλά και στα δυτικά – βόρεια, που χαρακτηρίζονται από πυκνότατη βλάστηση πεύκου και είναι άκρως επικίνδυνες για εκδήλωση πυρκαγιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος