FOLLOW US: facebook twitter

Τοποθετείται έξυπνο Δίκτυο Ύδρευσης στο Δήμο Ήλιδας – Υπεγράφη η σύμβαση από τον Γ. Λυμπέρη

Ημερομηνία: 11-02-2021 | Συντάκτης:
«Νοικοκυρεύουμε το δίκτυο και την υπηρεσία ώστε να μειωθεί η τιμή του πόσιμου νερού που καταβάλουν τα νοικοκυριά του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος

Στην υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχη εταιρεία για την τοποθέτηση έξυπνου δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Αμαλιάδας, προχώρησε χθες το πρωί, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση 1.391.978,65 ευρώ , συν 334.074,88 ευρώ για Φ.Π.Α. 24 %. και αντικείμενο της σύμβασης είναι η  Προμήθεια, Εγκατάσταση και Θέση σε λειτουργία έξυπνου Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ήλιδας.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Λυμπέρης, η τοποθέτηση του δικτύου, είναι η εκκίνηση «του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της Αμαλιάδας το οποίο θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο». Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, είναι «σε συνδευασμό με την ορθή λειτουργία του διυλιστηρίου στο Φράγμα Πηνειού, το κάθε νοικοκυριό, η κάθε επιχείρηση, να έχει καθαρό, πόσιμο νερό και συγχρόνως να έχουμε νοικοκυρέψει την κατάσταση ώστε οι λογαριασμοί που εκδίδονται να είναι σωστοί με βάση την κατανάλωση και στην ώρα τους».

Γ. Λυμπέρης : «Έργο με άμεση ανταπόκριση στην τιμολογιακή πολιτική»

Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης επεσήμανε : «Υπογράφουμε τη σύμβαση ενός έργου που δεν είναι μεγάλο σε ότι αφορά το συμβατικό του ποσό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί είναι η εκκίνηση του εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης της Αμαλιάδας. Ξεκινήσαμε από την πόλη και στη συνέχεια θα επεκταθούμε σε όλο το Δήμο Ήλιδας με μια σειρά έργων που ήδη έχουν προγραμματιστεί. Προφανής μας στόχος, όπως αυτός έχει ανακοινωθεί,  είναι να έχουμε σε πλήρη λειτουργία το διυλιστήριο στο Φράγμα του Πηνειού ώστε το κάθε νοικοκυριό η κάθε επιχείρηση να έχει καθαρό πόσιμο νερό και συγχρόνως να έχουμε νοικοκυρέψει τη κατάσταση ώστε οι λογαριασμοί που εκδίδονται να είναι σωστοί με βάση την κατανάλωση και στην ώρα τους». Συμπληρώνοντας ο κ. Λυμπέρης τόνισε : «Θέλουμε επιτέλους να νοικοκυρέψουμε την άσχημη κατάσταση που τώρα επικρατεί στο κομμάτι της ύδρευσης. Αποτέλεσμα θα είναι το τιμολόγιο του νερού να είναι φθηνότερο, αφού θα σταματήσουν οι μεγάλες απώλειες νερού είτε από τις βλάβες είτε από κάποιες παράνομες συνδέσεις που ίσως να υπάρχουν».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος