FOLLOW US: facebook twitter

Τοπικό ποδόσφαιρο: Αναβολή μέχρι 18 Μαρτίου και… βλέπουμε!

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Εμβόλιμες αγωνιστικές μόνο σε Α1 και Α2 Κατηγορία σκέφτεται η ΕΠΣ Ηλείας

 

Του Κώστα Πλιάγκου

 

Τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ηλείας δεν πρόκειται να διεξαχθούν ούτε το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει η υπουργική απόφαση της 6ης Μαρτίου για απαγόρευση λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, για το χρονικό διάστημα από 7 Μαρτίου έως και τις 18 Μαρτίου.

Από κει και πέρα, η ΕΠΣ Ηλείας, ως οφείλει, θα περιμένει τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια και για το αν θα συνεχιστεί σε  Ηλεία, Αχαΐα, Ζάκυνθο η απαγόρευση λειτουργίας αθλητικών χώρων και μέχρι πότε.

Η λογική λέει πως εφόσον η Ηλεία έχει τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και αφού την Τρίτη η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν τα σχολεία μέχρι και τις 24 Μαρτίου, είναι πολύ πιθανό να παραταθεί η απαγόρευση λειτουργίας και των αθλητικών χώρων μέχρι αυτή την ημερομηνία. Μάλιστα, υπάρχει η αίσθηση σε γιατρούς, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα την κατάσταση με τον κορονοϊό, ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί θα πάρουν νέα παράταση μέχρι το τέλος του μήνα.

Αν γίνει πράξη αυτό, τότε τα πρωταθλήματα αναμένεται να ξεκινήσουν αρχές Απριλίου, αναλόγως βέβαια και το αν θα συνεχίσει να εξαπλώνεται ο ιός.

Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με τα τοπικά πρωταθλήματα; Όπως είναι λογικό, η ΕΠΣ Ηλείας θα ορίσει εμβόλιμες αγωνιστικές. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Πρωινής», οι εμβόλιμες θα είναι πιθανότατα μόνο στην Α1 και Α2 Κατηγορία. Θυμίζουμε πως απομένουν 4 αγωνιστικές στην Α1 και Α2 κατηγορία για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και εν συνεχεία θα ακολουθήσουν άλλες 6 αγωνιστικές στα πλέι-οφ, αλλά και τα πλέι-άουτ σε κάθε κατηγορία (αν και όπου χρειαστεί να γίνουν).

Όσο για τη Β΄ Κατηγορία, απομένει 1 αγωνιστική στην κανονική περίοδο κι άλλες 10 αγωνιστικές στα πλέι-οφ, σύνολο 11 αγωνιστικές. Για την εν λόγω κατηγορία, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν εμβόλιμες αγωνιστικές καθώς η συχνότητα των προπονήσεων σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τις δύο μεγάλες κατηγορίες και είναι πολύ δύσκολο για τις ομάδες να δίνουν δύο αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα. Ως εκ τούτου, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με μια εύλογη παράταση.

Αυτά είναι στις σκέψεις της Διοργανώτριας αρχής, εντούτοις όλα αυτά πηγάζουν από τα τωρινά δεδομένα, τα οποία προαναφέραμε, καθώς κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχτεί το θέμα του κορονοϊού.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ

Το βράδυ της Τετάρτης η ΕΠΣΗ ανακοίνωσε την αναστολή των πρωταθλημάτων μέχρι τις 18 Μαρτίου: «Η Ε.Π./ΕΠΣΗ σε συνέχεια της απόφασης του Υπουργείου Υγείας και προκειμένου να βοηθήσει στην μείωση της διασποράς του κορονοϊού συνεχίζει την αναστολή των πρωταθλημάτων ευθύνης της μέχρι και την 18/03/2020, εναρμονιζόμενη πλήρως με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την επικράτεια».

Επίσης, αναβλήθηκε και η τακτική Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Δευτέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος