FOLLOW US: facebook twitter

Τοπικά πρωταθλήματα: Οδεύουμε προς οριστική διακοπή

Ημερομηνία: 14-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Δύσκολο έως απίθανο η Πολιτεία να καλύψει οικονομικά το κόστος των τεστ

Τα ερασιτεχνικά τοπικά πρωταθλήματα, όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα συνεχιστούν για τη σεζόν 2020-2021. Έχουμε φτάσει στα μέσα του Ιανουαρίου, μόλις την περασμένη Παρασκευή πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει η Super League 2, η έναρξη της οποίας έγινε ολόκληρο σίριαλ, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για επαγγελματική κατηγορία. Αμέσως μετά τη Super League 2 έχει σειρά η Football League και ακολουθεί η Γ΄ Εθνική. Στόχος της Πολιτείας είναι το σταδιακό άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως έχουν πολλάκις τονίσει τόσο ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γ. Μαυρωτάς. Ως εκ τούτου, δεν φαίνεται να υπάρχει… χρόνος για τα τοπικά πρωταθλήματα. Ακόμη και η Γ΄ Εθνική, θεωρούμε πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει.

Το κόστος των τεστ

Πέρα όμως από χρόνο, δεν φαίνεται να υπάρχει και διάθεση από πλευράς Πολιτείας. Κι αυτό διότι θα πρέπει να καλύψει οικονομικά χιλιάδες τεστ σε εκατοντάδες ομάδες των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη την Ελλάδα. Οι λοιμωξιολόγοι εγκρίνουν υγειονομικό πρωτόκολλο μόνο με την εβδομαδιαία διενέργεια τεστ covid-19 και οι ερασιτεχνικές ομάδες είναι αδύνατο να καλύψουν οι ίδιες το κόστος των τεστ. Μόνο η Πολιτεία μπορεί να το κάνει μέσω των Περιφερειών και του Ε.Ο.Δ.Υ., αλλά προς το παρόν δεν διαφαίνεται τέτοια πρόθεση στον ορίζοντα. Μιλάμε άλλωστε για πάρα πολλά εβδομαδιαία τεστ, αν αναλογιστούμε το πόσες ομάδες έχει κάθε νομός, ώστε να ξεκινήσει έστω η πρώτη κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων.

Μοναδική περίπτωση να επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα αποτελεί να μην είναι απαραίτητη η διενέργεια εβδομαδιαίων τεστ από τις ομάδες, αλλά αυτό θεωρείται απίθανο, καθώς από τη μια το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα και από την άλλη οι εμβολιασμοί έστω στο 50% του πληθυσμού αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος