FOLLOW US: facebook twitter

Διά ζώσης στις 10 Μαΐου τα μαθήματα σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια

Ημερομηνία: 23-04-2021 | Συντάκτης:
Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
-Όλες οι ανακοινώσεις Κεραμέως

Τη διά ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στις 10 Μαΐου 2021 με τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο τεστ εβδομαδιαίως «self-testing» μαθητών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων και με δωρεάν διάθεση από τα φαρμακεία), ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως.

Αναφορικά με το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Επιπλέον, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι τα self test θα είναι υποχρεωτικά και για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, όπως στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες.

«Σημασία έχει ο δείκτης θετικότητας και όχι ο αριθμός των κρουσμάτων» ανέφερε η κα Κεραμέως σε ερώτηση για το αν υπάρχει φόβος για «έκρηξη» των κρουσμάτων, με την υπουργό να τονίζει ότι τα self test μπορούν να βοηθήσουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι θετικό κρούσμα θεωρείται μόνο εάν «επιβεβαιωθεί» το θετικό self test από τον ΕΟΔΥ, μετά από επαναληπτικό τεστ την επόμενη ημέρα και τότε θα ενεργοποιείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Στις 14 Ιουνίου οι Πανελλαδικές

Στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 του μήνα για τα Επαγγελματικά ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε χθες η Νίκη Κεραμέως.

Όπως είχε προαναγγελθεί, η υπουργός Παιδείας γνωστοποίησε πως φέτος, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, δεν θα γίνουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Αυτό γίνεται, όπως εξήγησε, για δύο λόγους. «Πρώτον, γιατί αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και δεύτερον για να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης».

Συμπλήρωσε ότι το ΙΕΚ έχει ήδη στείλει προς τα σχολεία οδηγίες σχετικά με την κάλυψη της ύλης στο πλαίσιο αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς και οδηγίες για την ψυχοκοινωνική προσαρμογή των μαθητών στις παρούσες συνθήκες κατά την επιστροφή τους στη διά ζώσης διδασκαλία.

Ο βαθμός ετήσιας απόδοσης κάθε μαθητή θα προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών α’ και β’ τετραμήνου.

Τέλος, η υπουργός Παιδείας ανακοινώθηκε τη δυνατότητα έναρξης των κατακτηρίων εξετάσεων για πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές μετά τις 20 Μαΐου, λέγοντας πως σύντομα θα υπάρξει και αναλυτική ενημέρωση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος