FOLLOW US: facebook twitter

Τον Οκτώβριο τα εγκαίνια του Μουσείου Σίμιζας

Ημερομηνία: 29-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Στην τελική ευθεία οι εργασίες μετά τις άοκνες προσπάθειες του δημιουργού και συλλέκτη  Αντώνη Κολοτούρου και του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου
-Με δύο θεματικές ενότητες- Λαογραφικό και μουσείο αφιερωμένο στην  Πολεμική Αεροπορία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η δημιουργία του νέου Λαογραφικού Μουσείου τα στον οικισμό Σίμιζα της ΔΕ Τραγαμού, ο οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει  και μια μεγάλη θεματική ενότητα  σπάνιων και μοναδικών εκθεμάτων στατικού μοντελισμού “Ο ΙΚΑΡΟΣ”. αφιερωμένη στην Πολεμική Αεροπορία. Όλα τα παραπάνω εκθέματα έχει συλλέξει  ο δραστήριος αγρότη και κατοίκου της περιοχής Αντώνης Κολοτούρος, ενώ τα μοντέλα των στρατιωτικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού υλικού  που θα εκτεθούν στο Μουσείο, τα έχει κατασκευάσει μόνος του.

Έτσι με πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου και το πολύχρονο έργο συλλογής των εκθεμάτων, το παλιό και άλλοτε εγκαταλελειμμένο δημοτικό σχολείο Σίμιζας μετατράπηκε σε Μουσείο. Μάλιστα όπως αναφέρει ο δήμαρχος., «το Μουσείο Σίμιζας βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά τις  άοκνες προσπάθειες του δημιουργού του Αντώνη Κολοτούρου και την  βούληση της Δημοτικής Αρχής  που  έφεραν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα και έτσι τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και η έναρξη της λειτουργίας του!»

Έτσι, ο δήμος Πηνειού προσθέτει πλέον στον κατάλογο των Λαογραφικών Μουσείων του δήμου  ( Αγ,. Μαύρας, Γλύφας και Βαρθολομιού),  ένα τέταρτο.  Μάλιστα, επειδή ειδικά το υλικό των εκθεμάτων που αφορούν την Πολεμική Αεροπορία είναι μάλλον μοναδικό στο είδος του, το Μουσείο της Σίμιζας αναμένεται να γίνει πόλος έλξης των φίλων της Πολεμικής Αεροπορίας από όλη την Ελλάδα,  ενώ θα προσφέρεται για εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων. Ας μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται και δίπλα από δύο στρατιωτικά αεροδρόμια, της Ανδραβίδας και του Αράξου.

Παράλληλα, το εκθέματα που αφορούν την λαογραφική έκθεση του Μουσείου, είναι πολύ παλιά κομμάτια κυρίως  αγροτικών εργαλείων της Ηλειακής γης .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος