FOLLOW US: facebook twitter

Τον αναπλ. Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Αθ.Κοτταρά επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χ. Γαβράς

Ημερομηνία: 14-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική
Συνάντηση για την επαναφορά του τρένου στην Ηλεία

Η σημασία για την ανάπτυξη της Ηλείας που έχει η επαναφορά του τρένου, ήταν το αντικείμενο της συζήτησης που είχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηλείας Χρήστος Γαβράς και ο αναπληρωτής Δνων Σύμβουλος του ΟΣΕ Αθανάσιος Κοτταράς, όταν ο πρώτος επισκέφθηκε τον δεύτερο στο γραφείο του.

Έγινε μια ουσιαστική συζήτηση από την οποία διαπηστώθηκε ότι κινούνται οι διαδικασίες από πλευράς Οργανισμού ώστε σύντομα να υπάρξουν παρεμβάσεις προς σε αυτήν την κατεύθυνση και να υλοποιηθεί αρχικώς εν μέρει και ακολούθως κατ’ επέκταση η λειτουργία της Σιδηροδρομικής Γραμμής στον Νομό μας.

Παράλληλα τονίσθηκε και η διαδικασία του δικτύου, είτε με «κομβικής» σπουδαιότητας, περιοχές, είτε με σημεία επιβατικού και τουριστικού ενδαιφέροντος όπως π.χ. το λιμάνι Κυλλήνης κλπ. Πριν από αυτά πάντως, απαιτούνται εργασέις επισκευής, αντικατάστασης ή ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, έργα που αναμένεται και αυτά να δρομολογηθούν εν’ όψει της λειτουργίας του δικτύου και της επαναφοράς του τρένου.

Όπως ανέφερε στον Ηλείο αναπληρωτή Δνων Σύμβουλο ο κ. Γαβράς, άλλοτε στον Νομό μας το τρένο είχε μεγάλη σημασία, αποτελούσε βασικό μέσο μεταφοράς, ενώ με τα νέα δεδομένα και με την ανάλογη τουριστική εξέλιξη θα μπορούσε και πάλι να γίνει σημείο αναφοράς στον τόπο μας.

Ο κ. Κοτταράς ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ για το ενδιαφέρον του, δεσμεύθηκε από την πλευρά του να κάνει ότι είναι δυνατόν για να έχουμε θετικές εξελίξεις, για τις οποίες ως Ηλείος ενδιαφέρεται και προσωπικά, ενώ συμφώνησε να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία για ενημέρωση πάνω στο ίδιο θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος