FOLLOW US: facebook twitter

Των «αρίστων» τα παιδιά

Ημερομηνία: 06-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Γράφει ο Δικαιόπολις

Ένα ατέλειωτο πάρτι έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα ανύπαρκτα μεταπτυχιακά καιγενικώς τουςαμφίβολους τίτλους σπουδών του υφυπουργούΕξωτερικών για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Διαματάρη. Η αρχή έγινε όταν η «ΕΦΣΥΝ» αποκάλυψε επιστολή των αποδήμων, οι οποίοι αμφισβητούσαν τον μεταπτυχιακό τίτλο από το πανεπιστήμιο Columbia, που κοσμούσε το βιογραφικό του υφυπουργού. Μετά από μέρες σιγής ασυρμάτου και μισόλογων από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Διαματάρης προέβη σε διευκρινήσεις, με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα, καθώςο ασκός του Αιόλου είχε πια ανοίξει.

Το άλλοτε υψηλού κύρους βιογραφικό κατέβηκε άρον άρον από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών και η ενημερωμένη εκδοχή του αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ανυπαρξίας βασικού τίτλου σπουδών αλλά και ολοκλήρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ για το Columbiaεπισημαίνεται αορίστως μόνο η παρακολούθηση κάποιων μαθημάτων. Το πρόβλημα βεβαίως δεν έχει να κάνει με την αξιοσύνη του κ. Διαματάρη, ο οποίος μια χαρά πετυχημένος επαγγελματίας ήταν και είναι στην άλλη όχθη τουΑτλαντικού. Αυτό που κατέστησε το όλο θέμα κωμικοτραγικό και εντέλει καθιστά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό υπόλογο, είναι το ψέμα το οποίοεπιστρατεύθηκε –δυστυχώς αποδείχθηκαν πολύ κοντά τα ποδάρια του– ώστενα συνάδει το προφίλ του υφυπουργού του με όλα αυτά τα «άριστα» τέκνα που επανδρώνουν σήμερα το υπερσύγχρονο επιτελικό κράτος. Εδώ που τα λέμε δηλαδή, αγγελία να έβαζε, τόσους άριστους μαζεμένους δεν θα έβρισκε.

Μιλώντας για άριστους και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν και οι αποκαλύψεις για τον εκλεκτό συνεργάτη του κ. Διαματάρη, ονόματι Τάσος Φιλιππάκος. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γνωστοποιήθηκε ότι αυτός ο εξαιρετικός κύριος, που πρόσφατα επέστρεψε πανηγυρικά στην Ελλάδα προκειμένου να διοριστεί ως μετακλητός υπάλληλος κατηγορίας Π.Ε. στο γραφείο του Αντώνη Διαματάρη, είχε αφήσει νύχτα την χώρα για να αποφύγει την σύλληψη. Αναγκάστηκε να αναχωρήσει εσπευσμένα για Αμερική, όταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης, άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα(για απιστία και απάτη) σε βάρος όλων των διοικήσεων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (2002-2012). Ο περί ου ο λόγος είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΕΑΒ, από την οποία το δημόσιο «έχασε» περίπου ένα δις ευρώ (!) μέσα σε μία δεκαετία και 1300 εργαζόμενοι τις δουλειές τους. Που πήγαν τα λεφτά; Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα καθώς η έρευνα έμεινε στο ράφι (μωρέ μπράβο), αλλά ο άσωτος υιός επέστρεψε για να παρει μέρος στην κυβερνητική ορχήστρα των αρίστων.

Θυμάστε εκείνα τα δακρύβρεχτα του Κυριάκου για τα παιδιά μας, τους νέους επιστήμονες που αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό γιατί η μητέρα Ελλάδα τους είχε κλείσει όλες τις πόρτες και η επιβίωση –πόσο μάλλον η ανάδειξη των προσόντων τους– αποτελούσε όνειρο απατηλό; Κάποιοι κακόπιστοι και κακεντρεχείς έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τα δάκρυα του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κροκοδείλια. Είχαν εντελώς άδικο. Όπως απεδείχθη, πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης είχε πόνο ψυχής και το εννοούσε. Η μεγάλη παρεξήγηση οφείλεται στο γεγονός πως όταν μιλούσε για «τα παιδιά μας», δεν είχε στο μυαλό του τα χιλιάδες Ελληνόπουλα που πήραν των οματιώντους και μέχρι σήμερα βολοδέρνουν στην ξενιτιά παλεύοντας για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά για των αρίστων τα παιδιά, όπως είναι για παράδειγμα ο κ. Διαματάρης, ο κ. Φιλιππάκος και τόσοι άλλοι, οι οποίοι δίχως άλλο συγκροτούν την αφρόκρεμα της δεξιάς αριστείας.

Και μπορεί η επιχείρηση διάσωσης της σοβαρότητας της κυβέρνησης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά απ’ ότι φαίνεται τα γραμμάτια του πρωθυπουργού στους «δικούς» του ανθρώπους αποδεικνύεται ότι είναι πιο ισχυρά. Ακόμα και εάν αυτά μετατρέπουν την όποια αξιοπιστία σε ένα πουκάμισο αδειανό…

*Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη από την “Καθημερινή” 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος