FOLLOW US: facebook twitter

Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ: Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό μετανάστη εργάτη γης

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Καταδικάζουμε τον ξυλοδαρμό μετανάστη εργάτη γης στο Βαρθολομιό του δήμου Πηνειού. Την Κυριακή το πρωί πήγε να ζητήσει το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων του και δέχτηκε άγρια επίθεση από τον γιο του μεγαλοϊδιοκτήτη γης και γνωστού παράγοντα στην τοπική κοινωνία στον οποίο δούλευε.

Μέσα και από αυτό το γεγονός έρχονται ξανά στην επιφάνεια οι άσχημες συνθήκες ζωής και δουλειάς των εργατών γης σε πολλές περιοχές, όπως στα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας και της γύρω περιοχής.

Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγεί σε φαινόμενα εγκληματικών επιθέσεων σε βάρος τους.

Έλληνες και ξένοι εργάτες, πρέπει να αντισταθούν στην πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να αντιπαλέψουν συνολικά αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος