Ο Νικολάς Μαδούρο με ελικόπτερο στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης

Υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά του Μαδούρο

Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Δευτέρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πέρα από τη μεταφορά του Νικολάς Μαδούρο στο δικαστήριο, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, μετά τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας και την ανατροπή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενέργεια που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χαρακτήρισε «επικίνδυνο προηγούμενο».

Παγώνουν τυχόν περιουσιακά στοιχεία του Μαδούρο στην Ελβετία

Η Ελβετία έχει ‘παγώσει τυχόν περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν ο Νικολάς Μαδούρο και συνεργάτες του στη χώρα,όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, μετά την αιχμαλώτιση του προέδρου της Βενεζουέλας από δυνάμεις των ΗΠΑ στο Καράκας και τη μεταφορά του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μέτρο, που τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα εφαρμοστεί για τέσσερα χρόνια, έχει στόχο να αποτρέψει εκροή παράνομων ενδεχομένως περιουσιακών στοιχείων επιπροσθέτως των υφιστάμενων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Βενεζουέλα από το 2018, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων δεν επηρεάζει μέλη της παρούσας κυβέρνησης της Βενεζουέλας και η Ελβετία δήλωσε ότι θα επιδιώξει την επιστροφή τυχόν κεφαλαίων που αποκτήθηκαν παράνομα προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας.

Η πρεσβεία της Ρωσίας στο Καράκας προειδοποιεί τους Ρώσους να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα

Η ρωσική πρεσβεία στο Καράκας συμβούλεψε τους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. 

Η Ρωσία εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της και καταδίκασε το περιστατικό ως «πράξη ένοπλης επιθετικότητας» κατά της Βενεζουέλας.


Παρακολουθείστε τις εξελίξεις live: