FOLLOW US: facebook twitter

Το ΥΠΟΙΚ άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό για δωρεές από ιδιώτες σε πυρόπληκτους

Ημερομηνία: 12-08-2021 | Συντάκτης:

Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής για δωρεές ενίσχυσης των πυρόπληκτων ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ


Το υπουργείο Οικονομικών άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό, όπου ιδιώτες μπορούν να καταθέτουν δωρεές για τους πυρόπληκτους. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ειδικός λογαριασμός με τίτλο «Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής- Εισφορές Ιδιωτών» του ν. 4797/2021 (Α’ 66) ανοίχτηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να κατατίθενται δωρεές για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης πληγέντων από φυσικές καταστροφές, όπως οι μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας.

Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι: GR 9501000230000002341227461.

«Στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πυρκαγιών και την αποκατάσταση του φυσικού πλούτου της χώρας μας, μπορούμε να συνδράμουμε όλοι. Είναι μια δοκιμασία που επιβάλλει υπευθυνότητα και ενότητα. Η έμπρακτη αλληλεγγύη πολιτών και επιχειρήσεων, στον βαθμό που ο καθένας και η καθεμία μπορούν να προσφέρουν, είναι πολύτιμη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται, οι πόροι που θα κατατεθούν κατά την τρέχουσα περίοδο, «θα διατεθούν, σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και λογοδοσίας, σε στοχευμένες δράσεις στήριξης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πυρκαγιές και αποκατάστασης των δασικών και άλλων οικοσυστημάτων, οι οποίες και θα ανακοινώνονται δημόσια».

Πηγή: lifo.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος