FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα: Χριστουγεννιάτικες απο…δράσεις ή για σκι στο Μέτσοβο

Ημερομηνία: 30-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το σημαντικό σε αυτήν τη ζωή, είναι να ξέρεις να περνάς καλά. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, ούτε αρκεί να έχεις πλεόνασμα στην τσέπη για να το ξοδεύεις εδώ και κει. Ακόμη κι αν έχεις τίτλους και υψηλά αξιώματα, που σημαίνει ότι έχεις στην διάθεσή σου και την πολυτέλεια της χρήσης των ποικίλων προνομίων τα οποία συνεπάγονται τα τελευταία, για να μπορείς να τα χαίρεσαιθα πρέπει πρωτίστως να σε χαρακτηρίζει ως προσωπικότητα ένα, τρόπον τινά, ψυχικό πλεόνασμα.

Το ισοζύγιο της ψυχής είναι ο πλέον κρίσιμος παράγοντας προκειμένου να μπορούμε να αξιοποιούμε στο έπακρο τα αγαθά της ζωής, όπως είναι ας πούμε, τα ταξίδια και οι αποδράσεις από την καθημερινότητα. Ανεπιτρέψουμεστο άγχος και στην ρουτίνα να μας καταναλώνει ψυχικά αποθέματα, θα έχουμε απωλέσει όλες εκείνες τις μοναδικές ευκαιρίες της ύπαρξης, τα δώρα που τόσα απλόχερα μάς προσφέρονται κι όμως, εμείς οι ανόητοι τα χάνουμε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια μας. Θέλει ηδονή και τόλμη η καλή ζωή! Θέλει σκληρή δουλειά η μεσημεριανή σιέστα! Δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και συνήθως απαιτεί μακροχρόνια εκπαίδευση.

Δείτε εμένα, ας πούμε. Ακόμη και εγώ που ήμουν απίστευτα τυχερός και γεννήθηκα με το «χάρισμα», παραλίγο να βυθιστώ, υπό το βάρος των υψηλών καθηκόντων και των αναπόφευκτων ευθυνών. Προς στιγμήν ένιωσα να τα χάνω αλλά μόλις κάθισα και να τα έβαλα κάτω τα πράγματα, ανέκτησα ευθύς αμέσως τις ποιότητες του καλού μου εαυτού. Τι κι αν φωνάζει ο Τούρκος και απειλεί ότι θα μας κάνει ντα; Ρε άι σιχτίρ! Τι τα έχουμε δηλαδή τα ένδοξα στρατά; Και οι άλλοι, οι «εδώ», τι γκρινιάζουν; Είπαμε τον Ιούλιο πως θα δουλέψουμε σκληρά και πράγματι δουλεύουμε… τις καθημερινές ή τουλάχιστον τις περισσότερες καθημερινές. Τα ΣΚ είναι για ξεκούραση και σύντομα ταξιδάκια στη Βοστώνη, και οι γιορτές είναι για την οικογένεια. Γι’ αυτό και εγώ τους μάζεψα και τους πήγα στο βουνό να περάσουμε χρόνο μαζί. Τι μιλάνε τώρα; Βουνό είχα πει ότι θα πάω και βουνό πήγα. Άλλωστε όταν με το καλό μας μπει ο νέος χρόνος, και οι πιο πολλοί από εσάς θα κάααθονται, εγώ θα απλώνω κάθε μέρα τραχανά!

Και στο κάτω κάτω  δεν έφτασα τυχαία εδώ που έφτασα και  δικαιούμαι να χαίρομαι την οικογένειά μου, από την οποία συχνά με κρατά μακριά το επίπονο έργο της διοίκησης Α, όλα κι όλα! Το πνεύμα των Χριστουγέννων επιτάσσει την οικογενειακή θαλπωρή. Κι ας μην με συγκρίνουν με τον εαυτό τους όλοι όσοι τούτες τις μέρες τάχα στενάζουν στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις. Όλη την ώρα διαμαρτύρονται για τα εξαντλητικά ωράρια. Αλλά ειδικά φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, που θα δουλέψουν λέει τρεις Κυριακές σερί. Δηλαδή τι θέλουν να κάνουμε; Να το κλείσουμε το μαγαζί;

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, κυρίες και κύριοι! Αν σας φαίνεται δύσκολο αυτό που κάνετε, για δοκιμάστε ν’ αλλάξουμε για λίγο δουλειές. Για να σας δω εκεί! Εγώ είμαι επιφορτισμένος με την ευθύνη της   ανάπτυξης τουτόπου, της σοβαρής εξωτερικής πολιτικής και πάνω απ’ όλα της κοινωνικής ευημερίας. Κι αν σήμερα με βλέπετε να μην ανησυχώ διόλου, παρότι η βόμβα μοιάζει έτοιμη να σκάσει, μην ξεχνάτε ότι το κέρδισα αυτό με το σπαθί μου ή και με το όνομά μου. Στο βουνό λοιπόν για σκι. Σε τελικήανάλυσησε τούτη τη ζωή δεν γεννιούνται όλοι πορφυρογέννητοι. Μην τα ισοπεδώσουμε και όλα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος