FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι εδώ…

Ημερομηνία: 11-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Η κόρη του Γεννηματά θέλει να διώξει από το ΠΑΣΟΚ τον γιο του Παπανδρέου γιατί δεν στηρίζει νόμους του γιου του Μητσοτάκη» έγραψε χθες χρήστης του twitter κάνοντας ένα  σχόλιο για την οικογενειοκρατία που επικρατεί στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, η Φώφη Γεννήματα με την χθεσινή της θέση όπως αντιλαμβάνονται πολλοί, έβαλε και επίσημα ταφόπλακα στο ΚΙΝΑΛ, αφού δημιουργεί νέα κρίση επισπεύδοντας ίσως  τη διάλυση του και επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ρήση «ό,τι φοβόμαστε το κυνηγάμε». Ταυτόχρονα, αφιέρωσε την ομιλία της στην κριτική απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας πολλούς χρήστες των social media να την ρωτούν «Τελικά ποιος είναι ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας;».

Οι ομιλίες του Χ. Καστανίδη και του  πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, δεν ήταν ριζοσπαστικές ούτε εμπρηστικές προς το κόμμα τους. Και οι δύο έδωσαν την εντύπωση, ότι περισσότερο τους ενδιαφέρει να καταφέρουν να σώσουν ό,τι έμεινε από την πολιτική τους αξιοπρέπεια, παρά να λειτουργήσουν διαλυτικά.

Ο δεύτερος μάλιστα, φρόντισε να δώσει τα εύσημα στο ΚΙΝΑΛ, για τις παρεμβάσεις του ώστε ο νόμος να διορθωθεί προς το δημοκρατικότερο. Και οι δύο ωστόσο υπογράμμισαν το αυτονόητο, για ένα κόμμα που θέλει να αυτοαποκαλείται σοσιαλιστικό, πως η ζυγαριά γέρνει προς το αντιδημοκρατικό κάνοντας σαφές, ότι οι όποιες διορθωτικές κινήσεις δεν είχαν σαν αποτέλεσμα ένα νομοσχέδιο που σέβεται τα δικαιώματα του πολίτη. Γι’αυτό και ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε την απόσυρση του, κάνοντας μάλιστα αναφορά στους προγόνους του που σεβάστηκαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι σε δύσκολες εποχές.

Ο Γ. Παπανδρέου υπενθύμισε στη Φ. Γεννηματά και την κυβέρνηση, ότι  η διαφορετική άποψη του κάθε πολίτη δεν είναι μόνο σεβαστή αλλά και αναγκαία, ότι το νομοσχέδιο αντί να προστατεύει την διαδήλωση την περιορίζει και την ποινικοποιεί ενώ ταυτόχρονα ενοχοποιεί την έννοια της ειρηνικής διαδήλωσης.

«Στις διαδηλώσεις της Ένωσης Κέντρου, ο Γ. Παπανδρέου τέλειωνε την ομιλία του με τη φράση «Διαλυθείτε ησύχως» γιατί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού όταν διαδηλώνει, θέλει να διαδηλώνει ειρηνικά. Είναι βαθιά χαραγμένο στον δημοκρατικό μας πολιτισμό. Δεν χρειάστηκε κανένας νόμος για να μας πείσει . Ξέραμε ότι το τότε παρακράτος είχε σκοπό να σπιλώσει τον αγώνα μιας μεγαλειώδους ειρηνικής διαδήλωσης….Σήμερα με τον νόμο αυτό τιμωρείτε όσους ειρηνικά διαδηλώνουν. Κάνετε τους ειρηνικούς διαδηλωτές, όμηρους του κάθε προβοκάτορα. Ξέρετε τι θα καταφέρετε; Δίνετε κίνητρο στον προβοκάτορα» είπε με νόημα.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και  ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ Βούτσης αποκάλυψε την παρουσία  αστυνομικού με πολιτικά και σακίδιο στην πλάτη στο προαύλιο της βουλής, καταγγέλλοντας προβοκάτσια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος