FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα: Μια συνέντευξη win-win

Ημερομηνία: 04-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει το εμπάργκο και να δώσει συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ήταν αναμφίβολα τολμηρή. Το περιβάλλον εξ ορισμού ήταν εχθρικό. Οι δημοσιογράφοι που τον «ανέκριναν» ήταν κάθε άλλο παρά διατεθειμένοι να του χαριστούν στο παραμικρό.

Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι η πρόθεσή τους αυτή ξεπερνούσε συχνά τα εσκαμμένα και έπεφτε στο επίπεδο του κουτσομπολιού. Ο καθένας πορεύεται με τα «όπλα» του.

Εκ του αποτελέσματος μπορεί ασφαλώς να υποστηρίξει κανείς, ότι η επιλογή του πρωθυπουργού κρίνεται απόλυτα δικαιωμένη αφού οδήγησε σε μια win-win συνέντευξη. Και το λέω αυτό γιατί και ο ΣΚΑΙ κατέγραψε νούμερα τηλεθέασης ιδιαίτερα υψηλά για πολιτική εκπομπή -θύμισε παλιές ένδοξες εποχές – αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαν να μιλούσε στη μεγαλύτερη προεκλογική συγκέντρωση. Συγκεκριμένα συμφώνα με τις μετρήσεις η τηλεθέαση άγγιξε το εντυπωσιακό ποσοστό 41,9% που μεταφράζεται σε 1.120.000 τηλεθεατές (!) ή σε 1.800.000 τηλεθεατές που παρακολούθησαν την συνέντευξη του Πρωθυπουργού έστω και για ένα λεπτό.

Με την έναρξη της συνέντευξης Τσίπρα, τη συχνότητα του ΣΚΑΙ παρακολουθούσε το 31% των τηλεθεατών ενώ όσο περνούσε η ώρα, το ποσοστό αυτό διαρκώς αυξανόταν φτάνοντας στις 9 το βράδυ το 41%. Λίγο πριν τελειώσει η έκτακτη εκπομπή το ποσοστό τηλεθέασης εξακολουθούσε να είναι υψηλό καταγράφοντας 34%.Το σημαντικό επίσης είναι, ότι τα νούμερα στο δυναμικό κοινό, 18-54 ετών, ήταν πολύ υψηλά και κυμάνθηκαν από 22,9% έως 32,9%.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έγινε προχθές ήταν θετικό και για την ενημέρωση και για τη Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός έδειξε πως δεν φοβάται καμία αναμέτρηση με τους πολιτικούς αντιπάλους του και κυρίως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διεκδικεί να τον αντικαταστήσει στη διακυβέρνηση της χώρας. Το είχε πει άλλωστε κάποια στιγμή, παλαιότερα, αστειευόμενος στη Βουλή ότι θα δεχόταν οποιαδήποτε αναμέτρηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακόμη και στον ΣΚΑΪ. Απέδειξε πως το εννοούσε.

Προχθές στον ΣΚΑΪ δεν ήταν ο Κυρ. Μητσοτάκης. Ήταν όμως παρούσα ολόκληρη η προπαγάνδα της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Και μάλιστα, σε μεγάλο μέρος, στις χειρότερες εκδοχές της. Με αυτή την έννοια η προχθεσινή συνέντευξη ήταν μια πολιτική ήττα για τον Κυρ. Μητσοτάκη και το κόμμα του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίμησε να αποφύγει την άμεση αναμέτρηση με τον πρωθυπουργό, μολονότι είχε δεσμευτεί ότι στις εθνικές εκλογές θα συμμετάσχει μαζί του σε όσα ντιμπέιτ θέλει. Δεν απέφυγε την εμφάνιση του πρωθυπουργού σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που δεν είναι η «έδρα» της κυβέρνησης, αλλά της Ν.Δ. Υποχρεώθηκε να αναμετρηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα μέσω αντιπροσώπων και με συγγενείς εξ αγχιστείας. Με ποδοσφαιρικούς όρους αυτό ήταν ήττα από τα αποδυτήρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος