FOLLOW US: facebook twitter

Τo χρονογράφημα: Καλοκαιρινές διακοπές…να θυμηθώ να ξεκουραστώ

Ημερομηνία: 02-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εδώ και  χρόνια γράφω ένα κείμενο για τις διακοπές με άλλες λέξεις, μόνο που  το νόημα είναι πάντα το ίδιο: είναι κάτι σαν προσωπική ευχή, είναι μια τόση δα σπονδή προς το θέρος – και, προφανώς, προς την ίδια  τη ζωή.

Αφήνω τους μακροσκελείς προλόγους, το καλοκαίρι δεν είναι τέτοιος τύπος, μπαίνει κατευθείαν στο θέμα. Όπου ένα από τα θέματά του είναι και η τελευταία νύχτα στην πόλη προτού φύγεις με άδεια για άλλους τόπους, θέλοντας να αφήσεις πίσω την καθημερινότητά σου, όλα αυτά που έκανες  ολόκληρη τη σεζόν. Ναι, η τελευταία νύχτα στην πόλη -προτού ξεκινήσει η άδειά σου- είναι δύσκολη.

Την ίδια ώρα που οι κλειστές βαλίτσες σε κοιτάζουν δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού σου, εσύ εκεί, να κουβαλάς μέσα σου όσα πρέπει  να αφήσεις πίσω, την κανονικότητα της «κολεξιόν» φθινόπωρο-άνοιξη-καλοκαίρι, και  η νύχτα που απλώνεται να σε γεμίζει με σκέψεις, και απολογισμούς.

«Να θυμηθώ να ξεκουραστώ», γράφει ένα από τα αδιόρατα post it μέσα στο μυαλό σου, ξεμπερδεύοντας μια και καλή με την ατάκα που κουράστηκες να ακούς τους προηγούμενους μήνες: «Σου βγαίνει η κούραση», ήταν η μόνιμη επωδός από όλους δίπλα σου -όπου το έλεγαν σε εσένα για να το ακούσουν οι ίδιοι- και συμπεριλαμβάνει τη βάσανο και του κορμιού και, βασικά, του μυαλού. Το οποίο, λογικά, κερνάει «βάρος» και το σώμα.  Πώς τα αφήνεις όλα αυτά πίσω, πώς τα διαγράφεις;

Έτσι κι αλλιώς, δεν βοήθησαν καθόλου και τα γεγονότα που ζήσαμε έως τώρα. Όπου το θέρος μια χαρά μποέμ τύπος είναι από μόνο του, αλλά του φορτώνονται διάφορα, για να κάνουν τη ζωούλα και την ψυχούλα σου πιο βαριά. Μπορείς να ξεχάσεις ότι η αρχή του καλοκαιριού  είχε ένταση, είχε γεγονότα, είχε heavy στιγμές, μπορείς να ξεχάσεις πως (και) αυτό το καλοκαίρι ήταν και είναι «γουέστερν»; Με «αποβράσματα», με καλούς, κακούς και άσχημους, χωρίς εισαγωγικά, με «πιστολίδια», με κείνες τις αλήστου μνήμης επαναληπτικές εκλογές, με κόντρες, με παλιόκαιρους, με σεισμούς . Είχε κι άλλα πολλά που καλύτερα να μην τα θυμάσαι αυτή την ώρα.

Υστερόγραφο: Σχεδόν ευτυχείς με την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη δήλωναν χθες ταυτόχρονα όλα τα εκδοτικά συγκροτήματα που «εμβολιάστηκαν» γενναία και από το γαλαντόμο ΚΕΕΛΠΝΟ τις προηγούμενες δεκαετίες. Α και να μην ξεχάσω, με την Γιάννα και η φιέστα του 2021. Τι κι αν το πάρτι του 2004 μας έχωσε στα μνημόνια  Εμείς πάλι θα ζήσουμε ένδοξες στιγμές…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος