FOLLOW US: facebook twitter

Το χρονογράφημα: Εσύ έμαθες να φτιάχνεις το βιογραφικό σου;

Ημερομηνία: 02-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μόνο να γράφεις τ’ όνομά σου

…κι εκείνο το ’μαθες μισό…»

«Οχι, όχι, αυτό δεν είναι τραγούδι. Είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας», που λέει κι ο Σαββόπουλος. Είναι άσκηση αυτογνωσίας, φιλοσοφικό πρόγραμμα, το «γνώθι σαυτόν» της χώρας για τα τελευταία 50 χρόνια. Όσα μας χωρίζουν από την ημέρα που η δημοκρατία θριάμβευσε και η ψυχούλα μας άνοιξε διάπλατα την αγκαλιά της για να την υποδεχθεί. Και δημοκρατία σημαίνει ίσες ευκαιρίες για όλους. Για να μοιράσει, δε, δημοκρατικώς το ύψιστον δημοκρατικό αγαθό, η δημοκρατία φτάνει να μειώσει τις απαιτήσεις της, ώστε κανείς να μην αισθάνεται αδικημένος. Κακό πράγμα η αδικία. Κανείς δεν θέλει ούτε να αδικεί ούτε να αδικείται.

Ο βουλευτής που συνήθως διεκδικεί αρνητική δημοσιότητα για να υπενθυμίζει την παρουσία του, αυτή τη φορά φαίνεται πως είχε δίκιο. Η δήλωσή του στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στους νέους που δεν βρίσκουν δουλειά, μπορεί να  προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων αλλά σίγουρα δεν απέχει από την πραγματικότητα.

«Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα» είπε και συνέχισε: «Το βλέπω και στη δική μου γένια, πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία».

Αν κάποιος μελετήσει όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο βουλευτής δεν φαίνεται να χρειάστηκε ποτέ να συμπληρώσει επαγγελματικό βιογραφικό:  Τα “παιδιά της γενιάς του”  μαστίζονται από την ανεργία όμως ο ίδιος στα 32 του ήταν ήδη βουλευτής αφού στο δικό του βιογραφικό υπάρχουν διαδοχικές πολιτικές θέσεις, στις οποίες προωθήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία, με μοναδικό προσόν την κομματική ένταξη  ενώ “τα παιδιά της γενιάς του” έπαιρναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Ο ίδιος άλλωστε στην ιστοσελίδα του ξεκινάει το βιογραφικό με την αναφορά ότι γνωρίζει την αγορά γιατί ο… παππούς του είχε κατάστημα ενδυμάτων.  Σε κάθε περίπτωση, με μισό εκατομμύριο νέους στο εξωτερικό και 37,5% νεανική ανεργία στη χώρα, όσο και αν ψάχνουν στο ίντερνετ, δεν θα βρουν ποτέ δουλειά, όπως ισχυρίζεται.

Όμως εκεί που ο βουλευτής έχει απόλυτο δίκιο είναι ότι το σωστό βιογραφικό έχει βαρύνουσα σημασία: Στον ένα χρόνο της παρούσας κυβέρνησης έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα πλαστά και ανύπαρκτα πτυχία και μεταπτυχιακά όλης της μεταπολίτευσης: Ο Υφυπουργός Διαματάρης και ο Γεν. Γραμματέας Κ. Λούλης, ο Υφυπουργός Στεφανής, όπως και η Γεν. Γραμματέας Σοφία Νικολάου, Όσο  για το Διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέοντα, άλλαξε ο νόμος ώστε να διοικεί την πλέον νευραλγική θέση του κράτους χωρίς πτυχίο.

Πραγματικά ό,τι θα περίμενε κανείς από μια κυβέρνηση με τα “καλύτερα βιογραφικά”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος