FOLLOW US: facebook twitter

«Το βιβλίο που έψαχνε τις εικόνες»: Συνεχίζονται οι «Κυριακές των παιδιών» στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών

Ημερομηνία: 15-03-2019 | Συντάκτης:

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών συνεχίζοντας το πρόγραμμα  «Κυριακές των παιδιών», οργανώνει την τρίτη , κατά σειρά , Κυριακή με θέμα :

«Το βιβλίο που έψαχνε τις εικόνες του».

Πρόκειται για ένα παιχνίδι εικονογράφησης όπου η ζωγράφος- εικονογράφος και εκπαιδευτικός εικαστικών Κατερίνα Ανδρέου, θα μυήσει τα παιδιά στον κόσμο της ζωγραφικής. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους τις ξυλομπογιές τους και κάτω από τις οδηγίες της Κ. Ανδρέου να δημιουργήσουν και να εκφράσουν την καλλιτεχνική τους έμπνευση και την φαντασία τους.

Το ζωγραφικό παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00π.μ-13μ.μ , στο κτίριο Μαστροβασίλη , στον πεζόδρομο της αγοράς.

Από Τον Όμιλο  Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών έχουν προηγηθεί δύο ακόμα δράσεις για παιδιά που αγκαλιάστηκαν από μαθητές και γονείς, η μια ήταν «Η Χημεία είναι μαγεία» και η άλλη ήταν ένα Βιωματικό σεμινάριο Πειραματικής Αρχαιολογίας με την βοήθεια του αρχαιολόγου Χρήστου Μαντζάνα  όπου παρακολούθησαν το άναμμα της φωτιάς και την κατασκευή λίθινων εργαλείων στην προϊστορική εποχή.

Μέχρι στιγμής, τα τρία αυτά εργαστήρια στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών έχουν  αγκαλιάσει και παρακολουθήσει δεκάδες παιδιά που απέκτησαν σημαντικές γνώσεις μέσα από  τα βιωματικά σεμινάρια και την ψυχαγωγία και περιμένουν πλέον με χαρά την δική τους «Κυριακή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος