FOLLOW US: facebook twitter

Το Τορίνο τίμησε την ελληνική εθνική επέτειο

Ημερομηνία: 30-03-2023 | Συντάκτης:

Με την ελληνική σημαία στην Μόλε Αντονελιάνα

Στο κτίριο – ορόσημο της πόλης, του Τορίνο, Μόλε Αντονελιάνα, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία, και το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος». Το κτίριο που χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και στεγάζει το πασίγνωστο Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της Ιταλίας και είναι το πιο ψηλό στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε το μήνυμα της ελληνικής επανάστασης σε όλο το Τορίνο, αφού το κτίριο είναι ορατό σχεδόν από κάθε σημείο του.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου και η προβολή της ελληνικής σημαίας με το ιστορικό σύνθημα, προήλθε κατόπιν πρωτοβουλίας του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου του Τορίνο και με την χορηγία του Ιταλό – Ελληνικού Οργανισμού για την εκπαίδευση, «Microkosmos».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ελληνική σημαία και το σύνθημα της επανάστασης, δέσποσε για αυτή την σπουδαία νύχτα, σε όλο το Τορίνο», δήλωσε η πρόεδρος του Ιταλό – Ελληνικού Οργανισμού για την εκπαίδευση, «Microkosmos», Δρ. Σοφία Μαστροκούκου, και συνέχισε: «Μέχρι τα μέσα του 18ου αιώνα, η κατάκτηση θεωρούνταν νόμιμη και, επομένως, η κυριαρχία βασίζεται στην κατάκτηση. Με την εμβληματική φράση “Ελευθερία ή θάνατος”, οι επαναστατημένοι Έλληνες όρισαν την ελευθερία, τόσο ατομική όσο και συλλογική, ως έννοια που προκύπτει από τη μεταβολή της νομικής θεώρησης της ίδιας της κατάκτησης και αμφισβητεί την όποια κατάκτηση βασίζεται στην ισχύ,  καθώς η ισχύς δεν παράγει δίκαιο».

Πηγή: empros.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος