FOLLOW US: facebook twitter

To «Ταξίδι του Αλφειού» στο παγκόσμιο EPT WORLD LIVE και ERTFLIX!

Ημερομηνία: 08-12-2022 | Συντάκτης:

Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή  το μουσικό έργο του Γ.  Βούκανου με το οποίο έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι στο Κατάκολο στο 1Ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς δήμου Πύργου

To «Ταξίδι του Αλφειού», το νέο εξαιρετικό μουσικό έργου του συνθέτη Γιώργου Βούκανου σε κείμενα Έφης Παναγοπούλου σε πρώτη εκτέλεση από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, με το οποίο έκανε πρεμιέρα το 1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς δήμου Πυργου στις 11 Ιουνίου στο Κατάκολο εντυπωσιάζοντας το κοινό, αποκτά πλέον διεθνής διάσταση! Όπως ανακοινωσε ο Γιώργος Βούκανος, το «Ταξίδι του Αλφειού» πρόκειται να προβληθεί  στο παγκόσμιο EPT WORLD LIVE και ERTFLIX την Παρασκευή, 09.12 στις 01:00 – 02:30! Μια σημαντική στιγμή και για τον ίδιο το συνθέτη και τους συντελεστές της παράστασης, το δήμο Πύργου,  τον εμβληματικό  μύθο του Αλφειού και της Αρέθουσας, αλλά και για το ίδιο το Κατάκολο που θα τύχει παγκόσμιας προβολής.

Αφηγητής του μουσικού έργου του Γιώργου Βούκανου, είναι ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης – που για τρεις συνεχόμενες χρονιές είχε κλέψει την παράσταση στην δημοφιλή σειρά «Άγριες Μέλισσες» και τώρα πρωταγωνσιστεί στο ‘Μαύρο Ρόδο»- . Ερμηνεύουν : Βασίλης Μίχας ( Αλφειός», Χρύσα Ρώμα ( Αρέθουσα). Τραγουδούν η εξαιρετική σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου και μούσα του Γιώργου Βούκανου που εντυπωσίασε στα ¨Τα μυστικά του Κάστρου» και ο Γιάννης Χριστόπουλος. Οι υπέροχες χορογραφίες είναι της Νατάσας Ζουμή – που έχει χορογραφήσει και το εκπληκτικό βίντεο στις όχθες του Αλφειού) με την εεθελοντική συμμετοχή μαθητριών χορού, χορογραφία που  βιντεοσκοπήθηκε το 2020 στα τέλη του καλοκαιριού στο ειδυλλιακό τοπίο του Καϊάφα. Συμμετέχει ακόμα το μουσικό σύνολο ΛυρΑυλος. Βίντεο art Χρήστος Ζουμής.

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος