FOLLOW US: facebook twitter

Το σημείωμα του εκδότη: Το μοιραίο τέλος ενός «μεγάλου έρωτα»

Ημερομηνία: 17-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στον έρωτα συνήθως προβάλλουμε στον άλλον τις δικές μας επιθυμίες. Αν προσθέσουμε και το φανταστικό, ένα είδος που ανιχνεύει το ανοίκειο, τις απωθημένες επιθυμίες και τα όνειρα, έχουμε το ιδανικό σκηνικό.

Θυμάστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη νεοφώτιστο πρωθυπουργό τότε να δηλώνει τον περασμένο Οκτώβριοότι ζει έναν «ορθολογικό μήνα του μέλιτος με την ελληνική κοινωνία» με την προσδοκία να διαρκέσει μια τετραετία!Φαίνεται ότι 7 μήνες διακυβέρνησης ήσαν αρκετοί για να οδηγηθεί αυτός ο μεγάλος έρωτας μοιραία σε ένα άδοξο τέλος. Έφυγε το 2019 και μαζί με αυτό τελειώνουν σιγά σιγά και τα εύκολα. Η νέα κυβέρνηση πλέον ανακαλύπτει ότι μόνο μεκαλοστημέναεπικοινωνιακάσόου δεν αντιμετωπίζεται η σκληρή πραγματικότητα.

Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω από την όμορφη κουρτίνα της επικοινωνίας που έχει φτιάξει ο Θεοδωρικάκος και δούμε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, θα διαπιστώσουμε ότι επί της ουσίας ελάχιστα έχουν γίνει.

Στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, εκεί που ξιφούλκησε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός σπατάλησε έξι ολόκληρους μήνες για να αντιληφθεί ότι ήταν λάθος να καταργήσει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με όρους αστυνόμευσης και καταστολής. Τώρα που κατάλαβε, επιχειρεί να βρει λύση στα κρυφά, με λογική επίταξης και κλειστών δομών. Σκέφτομαι μόνο τι θα έλεγαν αν αυτά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην οικονομία, τομέας υποτίθεται προνομιακός για κάθε φιλελεύθερη κυβέρνηση, οι προβλέψεις της Κομισιόν μάς προσγείωσαν απότομα. Ανάπτυξη 2,4% προβλέπει για το 2020 και 2% για το 2021. Και το 4% που μας έταζε ο Άδωνις; Πάει κι αυτό. Το 2019 αναμένεται να κλείσει με ανάπτυξη 2,2% και ανεργία στο 16,6%, αλλά να υποθέσω ότι η οικονομία ήταν καθηλωμένη ως τις 7 Ιουλίου και πήρε μπρος την επομένη. Η προκαταβολή φόρου μειώθηκε από το 100% στο… 95% και η ψηφισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ μείωση του ΕΝΦΙΑ «ξηλώθηκε» για να ξαναψηφιστεί ως καινούριο μέτρο για να έχει κάτι ο Σταϊκούρας να λέει.

Στο νέο ασφαλιστικό καταργείται η 13η σύνταξη με νόμο και δίνοναι αυξήσεις των… 6 και των 10 ευρώ, ενώ μπαίνουν στο παιχνίδι και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές. Οι αγρότες που περίμεναν ανακούφιση, βλέπουν το ασφάλιστρο στα 121 ευρώ και τον ΕΛΓΑ να γίνεται εν μέρει ιδιωτικός.

Στη διαχείριση των δανείων επελέγη το μοντέλο «γαία πυρίμιχθήτω». Το κράτος βάζει πλάτη με 12 δις. ευρώ για να καθαρίσουν τους ισολογισμούς οι τράπεζες, στρουθοκαμηλίζει μπροστά στις τριγωνικές συναλλαγές και οδηγεί τους δανειολήπtες και τα σπίτια τους στα χέρια των funds, χρησιμοποιώντας μάλιστα κυνική ρητορική.

Η κοινωνική πολιτική προδιαγράφηκε ήδη με την ουσιαστική κατάργηση του κοινωνικού μερίσματος και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Στην Υγεία γίναμε θεατές ενός σόου αναξιοκρατίας με τους διορισμούς των διοικητών στα νοσοκομεία, ενώ ο πρωθυπουργός συναντιέτα με τους εφοπλιστές για να δει πώς μπορούν να βοηθήσουν (sic) με δωρεές στα νοσοκομεία. Το νέο κοινωνικό κράτος που ονειρεύεται η ΝΔ, είναι η φιλανθρωπία του 19ου αιώνα.

Στην Παιδεία, η υπουργός έτρεξε να κλείσει 37 δημόσια ΑΕΙ και να εξισώσει τα υπόλοιπα με τα ιδιωτικά κολέγια και να ξεκινήσει τα ορθόδοξα κηρύγματα στις σχολικές ώρες.

Στην πολυδιαφημισμένη ασφάλεια, το επικοινωνιακό σόου ντύθηκε με πασοκικό επίχρισμα. Οι πολίτες όμως αντιλήφθηκαν γρήγορα ότι ο σούπερμαν Χρυσοχοΐδης είναι για τα εύκολα, δηλαδή για καμιά εκκένωση κατάληψης από φοιτητές, αλλά τα αιματηρά επεισόδια στο κέντρο των Αθηνών και το εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια απέδειξαν πως η εγκληματικότητα απλώς άλλαξε γειτονιά και παραμένει απείραχτη.

Το πρώτο ταρακούνημα όμως ήρθε στο ποδόσφαιρο, εκεί που κόντεψε να πέσει η κυβέρνηση με μια τροπολογία, διότι η ΝΔ ανακάλυψε ότι τελικά δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεις λύση όταν σε παίρνουν τα σκάγια από τα πυρά μεταξύ μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αν δούμε τι έχει γίνει σε επίπεδο Ηλείας αυτούς τους επτά μήνες, η κατάσταση ειναι ακόμα χειρότερη. Η Πατρών-Πύργου σταμάτησε να κατασκευάζεται γιατί ο Καραμαλής αποφάσισε ότι το έργο δεν βγαίνει, η Σχολή ΤΕΦΑΑ Πύργου έκλεισε γιατί η Κεραμέως αποφάσισε ότι δεν πληρούνται τα ακαδημαϊκά κριτήρια, ο Βορίδης μάς είπε ότι η συζήτηση για τα χρέη των ΤΟΕΒ και του ΓΟΕΒ «είναι πρώιμη», ο Σκυλακάκης μας ενημέρωσε ότι τα πυροδάνεια πάνε ολοταχώς για βεβαίωση στην Εφορία και ο Θεοδωρικάκος με τον Στεφανή αποφάσισαν να εγκαταστήσουν κοντέινερ με 2.000 μετανάστες στην Ηλεία των τριών ασθενοφόρων και των τεσσάρων παθολόγων, αφήνοντας εκτός κατανομής άλλους νομούς μεγαλύτερους όπως η Αχαΐα.

Εντάξει κ. Πρωθυπουργέ, θα σας πιστώσουμε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι γνωστή η τακτική να χαμηλώνεις τον πήχυ για να περνάς άνετα από πάνωκαι να κατηγορείς διαρκώς τους προκατόχους σου. Όμως τα εύκολα -όπως και τα ωραία – δυστυχώς τελειώνουν γρήγορα. Και φαίνεται πως ο μεγάλος έρωτας με την ελληνική κοινωνία αποτελεί  ήδη παρελθόν…

Ο εκδότης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος