FOLLOW US: facebook twitter

Το σημείωμα του εκδότη: Πάγωσε η τσιμινιέρα…

Ημερομηνία: 24-12-2018 | Συντάκτης:

Η αλήθεια είναι ότι αδυνατώ να το πιστέψω και ο λόγος είναι προφανής. Πώς να χωνέψεις ότι ξαφνικά οι 170 εργαζόμενοι μιας άλλοτε κραταιας επιχείρησης και των δισεκατομμυριούχων κληρονόμων της βρίσκονται χριστουγεννιάτικα στο δρόμο; Και δεν είναι μόνο αυτές οι 170 οικογένειες αλλά και εκείνες όλων όσοι έβγαζαν το ψωμί τους συνεργαζόμενοι με το εργοστάσιο.

Ύστερα λοιπόν από κοντά έναν αιώνα δραστηριότητας, η Χαλυβουργική, το «όνομα» το οποίο συνδέθηκε ίσως όσο κανένα άλλο με την ανοικοδόμηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, βάζει λουκέτο. Πόσα και πόσα βράδια δεναντικρύσαμε στη διάρκεια της δικής μας ζωής, εκείνη την χαρακτηριστική φωτεινή επιγραφή, η οποία διακήρυσσε περήφανα:«Όπου Χ αντοχή»;

Τελικά όμως η Χαλυβουργική δεν άντεξε. Την χαριστική βολή την έδωσε ο ΑΔΜΗΕ, ο οποίος τράβηξε την πρίζακι έτσι η επιχείρηση, η οποία βρισκόταν στην εντατική εδώ και τρία χρόνια, υπέκυψε στα τραύματά της. Το ποιος ευθύνεται γι’ αυτά τα τραύματα είναι μία μεγάλη κουβέντα, η οποία σίγουρα εντάσσει στο κάδρο των ευθυνών την οικογένεια Αγγελόπουλου καθώς και την ελληνική πολιτεία, η οποία δεν κατάφερε ή ακόμα χειρότερα δεν ενδιαφέρθηκε να προστατεύσει επαρκώς έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της εγχώριας βιομηχανίας.

Η τσιμινιέρα πάγωσε αλλά δεν ευθύνονται οι εργάτες γι’ αυτό. Ίσα ίσα έβαλαν πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να την κρατήσουν ζεστή. Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν και τούτα  τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα γι’ αυτούς. Καλό κουράγιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος