FOLLOW US: facebook twitter

Το σχέδιο για τις 120 δόσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία

Ημερομηνία: 16-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Στην τελική ευθεία βρίσκoνται οι νέες ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ο αριθμός των δόσεων θα φτάνει στις 120, θα προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια και ισχυρά κίνητρα για όσους αποπληρώσουν εφ’ άπαξ τα χρέη τους, αλλά και «ρήτρα συνέπειας». Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την ενεργοποίηση της πλατφόρμας στις αρχές Μαΐου.

Στη ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία σε 18 έως 120 δόσεις, ανάλογα με το εισόδημα, εντάσσονται τα χρέη έως 31/12/2018.

Τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης:

1. Άτοκη ρύθμιση για χρέη από 3.000 ή 5.000 ευρώ (το όριο θα καθοριστεί με το τελικό νομοσχέδιο)

2. Επιτόκιο 5% για χρέη άνω των 3.000 ή 5.000 ευρώ, ανάλογα με το όριο που θα καθοριστεί

3. Πλήρης διαγραφή προσαυξήσεων για εφάπαξ αποπληρωμή

4. Διαγραφή ως και 80% των προσαυξήσεων για πληρωμή με δόσεις

Τον δρόμο προς την Βουλή παίρνει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία με έως και 120 δόσεις. Η ρύθμιση θα προβλέπει «κούρεμα» έως και 55% της αρχικής οφειλής για ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αμείβονται με μπλοκάκι. Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι και επιχειρηματίες που δεν συμμετέχουν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Οι οφειλές που ρυθμίζονται είναι ως τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ υπάγεται το σύνολο τον οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Στο νέο ποσό θα υπάρχει διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων κατά 85%. Στη ρύθμιση υπάγονται και οι οφειλές στον ΟΓΑ, όπου η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 30 ευρώ το μήνα, ενώ διαγράφονται τόκοι και προσαυξήσεις κατά 100%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος