FOLLOW US: facebook twitter

Το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας σε πρώτο πλάνο

Ημερομηνία: 27-10-2022 | Συντάκτης:

Συνεδριάζει στον Πύργο το Περιφερειακό Συμβούλιο την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Στον Πύργο  θα πραγματοποιηθεί η  21η συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00, στην αίθουσα Συνεδρίων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Ηλείας (Μανωλοπούλου 47), με ταυτόχρονη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης(e:Presence.gov.gr).

Πρώτο  και κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι το σχέδιο ανασυγκρότησης και αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, καθώς η νέα καταστροφική πυρκαγιά του περσινού Αυγούστου άφησε πίσω της πολύ σοβαρές ζημιές  στον πρωτογενή τομέα, σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σε υποδομές και δίκτυα αλλά και στο περιβάλλον, με επίκεντρο το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και σε μικρότερη έκταση το δήμο Πύργου. Παρότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχαν δεσμευτεί για την πλήρη αποκατάσταση των καμένων καθώς και την ταχύτατη αποζημίωση όλων των αγροτών και επιχειρηματιών , καθώς και για σχέδιο ανασυγκρότησης όπως αυτό της Βόρειας Εύβοιας, εν τούτοις ελάχιστες από τις δεσμεύσεις αυτές υλοποιήθηκαν.  Στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Πύργου θα συζητηθεί λοιπόν εκτενώς το θέμα, θα γίνει απολογισμός του τι έγινε και τι όχι και θα ζητηθεί η επίσπευση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας καθώς και από τις φετινές πυρκαγιές μεγάλες ζημιές υπέστη και ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.  Η Περιφέρεια από την πλευρά της έχει ωστόσο υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί, αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, όπως και οι δήμοι ωστόσο αυτά προφανώς και δεν αρκούν και θα πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο και γενικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης.

Επίσης τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αερολέσχης Πύργου για τον καθορισμό των όρων λειτουργίας του πεδίου προσγείωσης Αερολιμένα Επιταλίου.

Τέλος, στην συγκεκριμένη  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στον Πύργο, θα συζητηθούν ακόμα η επερωτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – Δικαίωμα στην Πρόοδο» κ. Μητρόπουλου Κωνσταντίνου, σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης μεταναστών – εργατών γης, η Επερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου της Παράταξης «Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ!» κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου σχετικά με την Πατρών- Πύργου .

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου:https://diavlos.grnet.gr/epresence-conference-13110


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος