FOLLOW US: facebook twitter

Το restart στα σπορ δεν έγινε…

Ημερομηνία: 02-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο απεργίας στις μεγάλες κατηγορίες ως ένδειξη συμπαράστασης

Τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία με την υπέρβαση του ορίου ασφαλείας στα κρούσματα covid-19, έσβησαν τις ελπίδες που είχε ο ελληνικός αθλητισμός για να κάνει restart. Η επιστημονική κοινότητα έκρινε πως ένα συνολικό άνοιγμα των ομαδικών αθλημάτων την δεδομένη χρονική στιγμή, κυρίως στις μικρότερες κατηγορίες ανδρών και γυναικών (μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ) κρύβει κινδύνους, με αποτέλεσμα το «κόκκινο» να παραμείνει και τα περισσότερα πρωταθλήματα, πλην Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2, Basket League, Volley League,  να είναι εγκλωβισμένα στις παρενέργειες του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα στοιχεία που παρέδωσε η ΓΓΑ στους λοιμωξιολόγους αποδεικνύεται, πως στα περίπου 30.000 τεστ που έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησαν όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα, βρέθηκαν μόλις 152 θετικά.  Ωστόσο το επιχείρημα δεν στάθηκε ικανό να άρει τις αντιρρήσεις των ειδικών.

Πλέον είναι άγνωστο πόσα και ποια πρωταθλήματα θα επιχειρήσουν να επιμείνουν στην επανέναρξη τους. Για παράδειγμα, η Volley League γυναικών ήταν η μόνη η οποία πήρε το «πράσινο φως», κατόπιν έντονων πιέσεων αφού είχε εξαντλήσει όλα τα χρονικά περιθώρια αναμονής. Λόγω των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, το πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο 10 Απριλίου.

Αντιθέτως, στα άλλα τρία αθλήματα υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια για παράταση της αγωνιστικής περιόδου και εντός των πρώτων μηνών του καλοκαιριού. Αλλά και εδώ τα χρονοδιαγράμματα στενεύουν. Σε ό,τι αφορά την Football League και την Γ΄ Εθνική, τα τελευταία περιστατικά σε γήπεδα της Σούπερ Λιγκ 2 θορύβησαν τόσο το Υπουργείο όσο και τον ΕΟΔΥ και αναμφίβολα έπαιξαν ανασταλτικό ρόλο.

Στο παιχνίδι Εργοτέλη – Ιωνικού σημειώθηκαν επεισόδια στις εξέδρες ενώ στο ματς Ξάνθη – Ιωνικός η παρουσία οπαδών στην κερκίδα και μάλιστα χωρίς την τήρηση των αποστάσεων, προκάλεσε εισαγγελική αναφορά.

Το γεγονός, πως το νέο αθλητικό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, προβλέπει την κατάργηση της από το καλοκαίρι και την ενοποίησή της στην Σούπερ Λιγκ 2, θεωρείται άσχετο, ωστόσο αντισταθμίζει επί της ουσίας την παρατεταμένη αποχή, αφού δίνεται η ευκαιρία στις ΠΑΕ για μια νέα αρχή.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το αμέσως προσεχές διάστημα, τα συνδικαλιστικά όργανα των αθλητών των ομαδικών σπορ, αναμένεται να κινητοποιηθούν, μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο απεργίας στις κορυφαίες κατηγορίες ως ένδειξη συμπαράστασης.

Ήδη η διοργανώτρια αρχή Super  League 2 – Football League, με μια δριμεία και μακροσκελή ανακοίνωση επιτίθεται στην Επιτροπή των «ειδικών» που αγνόησε για ακόμα μία φορά τα συνεχή της αιτήματα για επιστροφή στις προπονήσεις.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων, η FL τονίζει πως περισσότερες από 500 οικογένειες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό, ενώ ζητεί για πολλοστή φορά την άμεση επιστροφή όλων των επαγγελματιών στο γήπεδο αναρωτώμενη χαρακτηριστικά αν «μόνο η μπάλα της FL είναι τόσο επικίνδυνη;». 

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος