FOLLOW US: facebook twitter

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων επισκέφθηκε ο Νίκος Καλάκος

Ημερομηνία: 18-01-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

-Τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν τους πυροσβέστες συζήτησε ο Ηλείος οικονομολόγος

Την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει τα προβλήματα που απασχολούν το προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων είχε προ ημερών ο Ηλείος οικονομολόγος και τέως Γενικός Διευθυντής Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών, Νίκος Καλάκος, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι πυροσβέστες για την προστασία των ανθρωπίνων ζωών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Ο διοικητής του Κλιμακίου, Κώστας Δρακόπουλος, παρέθεσε τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό, επισημαίνοντας ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική ζώνη, που ξεκινά από την παραθαλάσσια ζώνη της νότιας Ηλείας και φτάνει ως τα σύνορα με την Αρκαδία και τη Μεσσηνία, και θα πρέπει να εξεταστεί η μετατροπή του σε υπηρεσία ή έστω πολυδύναμο κλιμάκιο. Επιπλέον σημείωσε πως οι πυροσβέστες καλούνται –ειδικά τους θερινούς μήνες- να αντιμετωπίσουν σε σχεδόν καθημερινή βάση πάρα πολλά συμβάντα, είτε αυτά αφορούν αγροτοδασικές πυρκαγιές είτε τροχαία ατυχήματα, προσθέτοντας πως οι πυρκαγιές στη νότια Ηλεία παραδοσιακά είναι μεγάλες.

Από την πλευρά του ο Νίκος Καλάκος τόνισε πως οι πυροσβέστες επιτελούν σπουδαίο έργο στην κοινωνία, καθώς είναι δίπλα στους πολίτες και συμβάλλουν στο να υπάρχει αίσθημα ασφάλειας. Παράλληλα, ο Ηλείος οικονομολόγος επισήμανε πως θα πρέπει οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας –η οποία είναι πρώτη πανελλαδικά σε ενάρξεις πυρκαγιών- να στελεχωθούν με επιπλέον προσωπικό και ταυτόχρονα να λυθεί με δίκαιο τρόπο το ζήτημα των εποχικών πυροσβεστών, ώστε να τερματιστεί η «ομηρία» τους.

Επιπλέον, ο Νίκος Καλάκος ανέφερε ότι θα πρέπει σταδιακά να βελτιωθούν οι μισθοί των πυροσβεστών, καθώς ο πληθωρισμός έχει συρρικνώσει το εισόδημά τους, και εξέφρασε την πλήρη στήριξη στα αιτήματά τους.

«Οι πυροσβέστες του ΠΚ Κρεστένων προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία, καθώς καλύπτουν με επιτυχία τη νότια Ηλεία, μια περιοχή με ορεινούς όγκους και δασικό πλούτο, την οποία στοχεύουν συχνά οι εμπρηστές. Στηρίζω τα αιτήματά τους και θεωρώ δίκαιη τη βελτίωση των μισθών τους και τη δίκαιη διευθέτηση του εργασιακού καθεστώτος των εποχικών πυροσβεστών», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος