FOLLOW US: facebook twitter

Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Η Καθαρή ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή»: Το πρώτο βραβείο στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου για «Τα φωτεινά μας βήματα»

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:

Το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Λύσης και Αρτιότερης Πρότασης απέσπασε το 2ο Γυμνάσιο Πύργου με την εργασία του «Τα φωτεινά μας βήματα» στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Η Καθαρή ενέργεια στη Μάχη για την Κλιματική Αλλαγή».

Ο διαγωνισμός που διεξήχθη εξ αποστάσεως μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σκοπό είχε την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής και την κινητοποίηση μέσω της ενεργούς ενασχόλησης τους με τεχνολογίες προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλαδή με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Για τον σκοπό αυτό, όπως τονίζει η Ενωση Φυσικών, τους ζητήθηκε να προτείνουν σχετικές ιδέες και αντίστοιχες τεχνολογικές λύσεις με εφαρμογή στο σχολικό τους κτίριο. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και την συνεργασία του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συμμετέχουσες ομάδες παρουσίασαν τις εργασίες τους την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 στην Κριτική Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και εξειδικευμένους σε θέματα ενέργειας Διδάκτορες. Από την αξιολόγηση και την παρουσίαση των προτάσεων η Κριτική Επιτροπή ομόφωνα αναγνώρισε:

  • το ευρύ πεδίο προτάσεων που παρουσιάστηκαν, αναφορικά με το ζητούμενο του Διαγωνισμού.
  • την υψηλή ποιότητα των εργασιών ιδιαίτερα σε σχέση με το γνωστικό επίπεδο μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου.
  • την θερμή συμμετοχή των σχολικών ομάδων, παρά τις δύσκολες συνθήκες της επιδημιολογικής κρίσης και του βεβαρημένου μαθητικού τους φόρτου.

Μετά από λεπτομερή εξέταση των προτάσεων, η Κριτική Επιτροπή κατέληξε και απένειμε το 1ο Βραβείο Πρωτότυπης Λύσης και Αρτιότερης Πρότασης στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου με τίτλο εργασίας «Τα φωτεινά μας βήματα» με χρηματικό έπαθλο 300€.

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν και μια δωρεάν συνδρομή για το περιοδικό «Physics News», που εκδίδεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών συγχαίρει όλους τους μαθητές και επιβλέποντες καθηγητές και τους ευχαριστεί για την υποστήριξη τους σε αυτό το πρωτότυπο εγχείρημα, που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο ευρύτερης ευαισθητοποίησης των νέων για την αντιμετώπιση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος της σύγχρονης κοινωνίας, την Κλιματική Αλλαγή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος