FOLLOW US: facebook twitter

Το πλάνο της Π. Δ. Ε. παρουσίασε ο Ν. Κοροβέσης: Στόχος η ανάταξη του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας

Ημερομηνία: 31-07-2020 | Συντάκτης:

Το σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανόρθωση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας παρουσίασε προχθές το απόγευμα σε εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Πύργου ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, αναλύοντας και τις πολιτικές δράσεις και πρωτοβουλίες του φετινού καλοκαιριού.

Ο κ. Κοροβέσης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια κατάρτισε σχέδιο βασισμένο σε δύο πυλώνες, την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών που ανέκυψαν από την πανδημία, μέσα από μια βαθιά συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της υγείας, της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων τον παραγωγικών φορέων, και την επεξεργασία ενός σχεδιασμού για την επόμενη ημέρα.

Πρώτος άξονας της προσπάθειας είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με τη δημιουργία ενός διαφημιστικού σποτ βίντεο που αναδεικνύει τη Δυτική Ελλάδα ως ασφαλή και ποιοτικό προορισμό, προσεγγίζοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού τουρισμού.

Δεύτερος άξονας είναι το πρόγραμμα κατάρτισης του προσωπικού των επιχειρήσεων στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως είπε ο κ. Κοροβέσης, τα επιμελητήρια αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο σε επίπεδο κατάρτισης των ανθρώπων της πρώτης γραμμής, που η συμπεριφορά τους και η ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι βασικό κριτήριο επιλογής για τον επισκέπτη.

«Πρέπει να σεβόμαστε τους ανθρώπους μας, και αυτό πρέπει να το δείχνουμε με πράξεις. Η κατάρτιση και η εξειδίκευση για αυτούς αποτελεί το καλύτερο εφόδιο, το καλύτερο όχημα για ορθές συνθήκες εργασίας από τη μία, για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών από την άλλη», τόνισε ο αντιπερ/ρχης Πολιτισμού & Τουρισμού.

Ο τρίτος άξονας της προσπάθειας αφορά καμπάνια στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και των τοπικών προϊόντων, για τις οποίες ο κ. Κοροβέσης τόνισε ότι είναι το στήριγμα της οικονομίας και πρέπει όλοι να συμβάλουν στο να αντέξουν αυτές οι επιχειρήσεις. Παράλληλαμ αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της Περιφέρεια με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Φθινόπωρο 2020», οι στοχεύουν στην τόνωση του ηθικού των πολιτών, την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την τόνωση της αγοράς σε μια δύσκολη εποχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος