FOLLOW US: facebook twitter

Το πλάνο της ΕΛΑΣ για τα κτίρια των αστυνομικών τμημάτων

Ημερομηνία: 21-10-2020 | Συντάκτης:
Τι απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ερώτηση βουλευτή

Σε γραφειοκρατικές διαδικασίες αποδίδει την αργή πρόοδο της μεταστέγασης των αστυνομικών τμημάτων της Ηλείας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προκύπτει από το κείμενο της απάντησης που δόθηκε στη βουλευτή του ΜΕΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Ελ.Οικονόμου, για το Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας και τα Αστυνομικά Τμήματα Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας και Βουπρασίας (για το οποίο εξετάζεται παραχωρηθείσα οικοπεδική έκταση προς ανέγερση κτιρίου) έχουν συνταχθεί κτιριολογικά προγράμματα, που απεστάλησαν στην οικεία Κτηματική Υπηρεσία, για τις δικές της, κατά λόγο αρμοδιότητας, ενέργειες.

Για τα ΑΤ Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Κρεστένων έχουν γίνει αποδεκτές δωρεάν παραχωρήσεις δημοσίων κτιρίων, πλην όμως, η μεταστέγασή τους δεν έχει ολοκληρωθεί, διότι εκκρεμούν ενέργειες αρμοδιότητας του οικείου Δήμου και της αρμόδιας Διεύθυνσης του Αρχηγείου, αντίστοιχα. Επίσης σημειώνεται ότι με μέριμνα του Δήμου Πύργου έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες για τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (ελαιοχρωματισμός κ.ά.) στο κτίριο όπου στεγάζονται η Διεύθυνση και οι Υπηρεσίες έδρας αυτής.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι έχει προβλεφθεί, για το 2021, να μεταβιβαστούν στις Αυτοτελείς Επιχειρησιακές Μονάδες πιστώσεις για τη συντήρηση και επισκευή κτιρίων και έργων υποδομών, λαμβάνοντας υπόψη τα ήδη υποβληθέντα αιτήματα των αστυνομικών Υπηρεσιών.

Ως προς το ζήτημα του μηχανολογικού εξοπλισμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι «έχει κατανεμηθεί σε ικανός αριθμός οχημάτων διαφόρων τύπων και κατηγοριών, με πλέον πρόσφατη την προμήθεια δέκα καινούριων οχημάτων» κι ότι έχει προγραμματιστεί η περαιτέρω ενίσχυση τόσο της Διεύθυνσης μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, για την υλοποίηση Πράξης με τίτλο «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014-2020».

Επίσης, ο υφυπουργός προσθέτει ότι αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για την ανανέωση, πλέον των άλλων, του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των αστυνομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να εκπληρώνουν την αποστολή τους, αναφέροντας ότι Δ.Α. Ηλείας, κατά το χρονικό διάστημα από την αρχή του έτους έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2020 χορηγήθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, φυσίγγια, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος