FOLLOW US: facebook twitter

Το ΠΑΜΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές των καθηγητών

Ημερομηνία: 19-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα
-Με ικανοποιητική συμμετοχή οι χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στην ΕΛΜΕ Ηλείας

H «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αναδείχθηκε οριακά πρώτη δύναμη στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ Ηλείας με 124  ψήφους και ποσοστό 29,59 % με δεύτερη δύναμη την Ενιαία Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) με 117 ψήφους και ποσοστό 27,92%. Τρίτη δύναμη αναδείχθηκε η  «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση & Συνεργαζόμενοι» ( ΑΡΠΑ) με 106 ψήφους και ποσοστό 25,29% και τέταρτη η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ηλείας με 72 ψήφους και ποσοστό 17,18%.

Οι εκλογές για την ανάδειξη  του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Ηλείας πραγματοποιήθηκαν χθες από τις 9.30 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο χώρο του 4ου Λυκείου Πύργου με ικανοποιητική συμμετοχή, καθώς ψήφισαν 422 μέλη της ΕΛΜΕ και έγκυρα ψηφοδέλτια 419.

Των εκλογών προηγήθηκε  ο  οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός δράσης της ΕΛΜΕ για την προηγούμενη συνδικαλιστική χρονιά από τον πρόεδρο κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλο  ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά  στις πάγιες διεκδικήσεις του κλάδου, στην οργάνωση των μεγάλων κινητοποιήσεων για την απόσυρση του νομοσχεδίου-προσοντολογίου διεκδικώντας μαζικούς και μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών, στην πρωτοφανή συμμετοχή Ηλείων εκπαιδευτικών κυρίως αναπληρωτών στα συλλαλητήρια της Αθήνας τον Ιανουάριο του 2019. Διατυπώθηκε η  ξεκάθαρη θέση για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, η ΕΛΜΕ ανέδειξε τα αιτήματα του κλάδου οικονομικά, εργασιακά, θεσμικά   συμμετέχοντας σε όλες τις απεργίες στάσεις εργασίας παραστάσεις διαμαρτυρίας, προωθήθηκαν κοινές δράσεις με τους συλλόγους δασκάλων, ασκήθηκαν πιέσεις στην κυβέρνηση στο θέμα της  στελέχωσης  των Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ειδικών Σχολείων κ.α. Επίσης ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην διοργάνωση της ξεχωριστής εκδήλωσης και εν συνεχεία πορείας για το Πολυτεχνείο, στην συμμετοχή της ΕΛΜΕ στον πολιτιστικό τομέα ενώ τέλος αναφέρθηκε στις αλλαγές για το νέο Λύκειο τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστικό κέντρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος