FOLLOW US: facebook twitter

Το ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Ολυμπίας

Ημερομηνία: 08-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο τα ευαίσθητα και πολύπλοκα ζητήματα της παιδικής και νεανικής ηλικίας, δεν έχει απλά διακριτή θέση και προβολή στο Olympia International Film Festival for children and young people.

Το Τμήμα KIDS & DOCS, είναι από μόνο του ένα ολόκληρο Φεστιβάλ! Διεξάγεται στην Αμαλιάδα, στο καταπληκτικό Cine Cinema του Χρήστου Σοφιανόπουλου, έχει ξεχωριστή διεθνή κριτική επιτροπή, ξεχωριστή κριτική επιτροπή της ECFA (η ταινία που βραβεύει αυτή η επιτροπή μπαίνει αυτομάτως στη λίστα για το “Βραβείο Καλύτερου Ευρωπαϊκού Ντοκιμαντέρ”, το οποίο απονέμεται κάθε Φλεβάρη στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Μπερλινάλε), ξεχωριστή κριτική επιτροπή νέων, ξεχωριστά κινηματογραφικά εργαστήρια, ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις.

Το φετινό πρόγραμμα; Περιλαμβάνει 29 ταινίες πρόσφατης παραγωγής (2018 και 2019) μεγάλου, μεσαίου και μικρού μήκους, οι οποίες προέρχονται από 27 χώρες απ’ όλο τον κόσμο! Ποιες οι χώρες; Ελλάδα, Τουρκία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδονησία, Φινλανδία, Μεξικό, Βουλγαρία, Δανία, Σουηδία, Μογγολία, Καναδάς, Ιράν, Λετονία, Ρουμανία, Παλαιστίνη, Σουδάν, Ολλανδία, Αφγανιστάν, Ιαπωνία, Πολωνία, Γερμανία, Αργεντινή, Αυστρία, Αιθιοπία, Πορτογαλία, Χιλή και Κιργιστάν.

Το διεθνές κύρος που απέκτησε ήδη αυτό το τμήμα, αποτυπώνεται στο μεγάλο αριθμό συντελεστών των ταινιών που έρχονται από μακρινές χώρες να το παρακολουθήσουν.

Και να το ξαναπούμε: δεν είναι παιδικά ντοκιμαντέρ αλλά ντοκιμαντέρ που πραγματεύονται ζητήματα της παιδικής και νεανικής ηλικίας, υψηλής αισθητικής και απευθύνονται σε θεατές όλων των ηλικιών!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος