FOLLOW US: facebook twitter

Το νέο μπουρίνι έφερε χοάνες και υδροστρόβιλους 

Ημερομηνία: 04-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Το νέο μπουρίνι χθες στην Ηλεία,  συνοδεύτηκε από πολλά  περιστατικά χοάνων (funnel clouds) στην παράκτια ζώνη της Ηλείας, από Κουρούτα έως και Ζαχάρω, όπου κάποια από αυτά από αυτά έγιναν  υδροστρόβιλοι,  ακούμπησαν δηλαδή στα νερά της επιφάνειας της θάλασσας.

Όπως εξηγεί στο ileiakairos.gr ο προγνώστης καιρού Θοδωρής Κονδύλης για την ερμηνεία του φαινομένου «Οι μικροί αυτοί σύφωνες ασθενούς ή μέτριας έντασης μπορεί πολλές φορές να μην είναι πλήρως ορατοί, σχηματίζονται λόγω της πολύ χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που ωθεί τους ισχυρούς ανέμους σε βίαιη περιστροφή αναγκάζοντας τους υδρατμούς των νεφών να αρχίσουν να χαμηλώνουν. Έτσι, δημιουργείται μια περιστρεφόμενη βάση νεφών, γνωστή ως σύννεφο χοάνη (funnel cloud) που οδηγεί στη δημιουργία ορατής χοάνης, η οποία αν συνεχίζει να χαμηλώνει καθώς αυξάνει η ένταση του ανέμου κοντά στο έδαφος και ακουμπήσει στο έδαφος τότε και μόνο τότε θεωρείται ως σίφωνας – υδροστρόβιλος/ανεμοστρόβιλος.

Στην προκειμένη περίπτωση τα περισσότερα έμειναν ως χοάνες και ένας καταγράφηκε ως υδροστρόβιλος καθώς έφτασε στη θάλασσα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος