FOLLOW US: facebook twitter

Το νέο Μητρώο επιμελητών βρεφών και νηπίων φέρνει χιλιάδες προσλήψεις

Ημερομηνία: 28-01-2022 | Συντάκτης:
Το Πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” ξεκινάει και ανοίγει χιλιάδες θέσεις εργασίας – δημιουργώντας μητρώο επιμελητών βρεφών, νηπίων, παιδιών – Πως θα μπείτε στο μητρώο

Τεράστια κινητοποίηση για επιμόρφωση έχει προκαλέσει η πιλοτική έναρξη το αμέσως επόμενο διάστημα σε ορισμένους δήμους της χώρας και, έπειτα, σε όλη την επικράτεια του πρόγραμμα προσλήψεων “νταντάδες της γειτονιάς”.

Το πρόγραμμα “νταντάδες της γειτονιάς”  αφορά τη φύλαξη βρεφών, νηπίων και παιδιών σε όλη την Ελλάδα ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς θα υλοποιηθεί έως το 2027 και τα κόστη θα καλυφθούν από συγχρηματοδοτούμενους πόρους.

Ο γονείς θα λαμβάνουν χρηματική Επιδότηση (voucher) όπου θα μπορούν να πληρώνουν με αυτή τον επιμελητή βρέφους ή νηπίου που θα τον βρίσκουν από το μητρώο επιμελητών.

 

Τεράστιο Κίνητρο – Δεκάδες Χιλιάδες θέσεις εργασίας – Χιλιάδες βρέφη και νήπια προς κάλυψη

Η συνολική νόμιμη δυναμικότητα των συμμετεχόντων βρεφονηπιακών σταθμών ανέρχεται σε 26.783 βρέφη ενώ αυτή των παιδικών σταθμών σε 119.147 νήπια. Αυτή και μόνο η διαφορά των 92.364 παιδιών είναι αρκετή για να γίνει αντιληπτή η ανάγκη στήριξης των οικογενειών με βρέφη, οι οποίες επιβαρύνονται ιδιαίτερα με τροφεία σε ιδιωτικούς σταθμούς ή με έξοδα για φύλαξη στο σπίτι, κόστος το οποίο δεν αποτυπώνεται από κανένα εργαλείο δημοσιονομικής πολιτικής.

Ένταξη σε Μητρώο Επιμελητών βρεφών/νηπίων από το οποίο θα προσλαμβάνουν οι γονείς

Το Μητρώο Επιμελητών είναι η ηλεκτρονική βάση δεδομένων, όπου θα εγγράφονται τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Θα εγγραφούν αρχικά οι επιμελητές και οι επιμελήτριες που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια γνώσεων και δεξιοτήτων και στη συνέχεια οι γονείς που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες φύλαξης θα κληθούν να υποβάλλουν αίτηση καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, το έγκυρο ΕΘΝΟΣ και το dikaiologitika.gr για να μπει κάποιος στο Μητρώο θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα εκπαίδευσης για επιμελητές/τριες.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό goLearn ξεκινάει το πρώτο στην Ελλάδα ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ  (γιατί πραγματοποιείται από ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ) επιμελητών νηπίων, βρεφών και παιδιών ΜΕ ή ΧΩΡΊΣ ειδικές ανάγκες.

Το πανεπιστημιακό 9μηνο σεμινάριο εκπαίδευσης επιμελητών βασίζεται στο πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς” και πληροί και όλες τις προϋποθέσεις για να μοριοδοτεί για προσλήψεις και διορισμούς στον ΑΣΕΠ, στους πίνακες των εκπαιδευτικών, στους πίνακες των αναπληρωτών και στις κρίσεις στελεχών.

Οι επιμορφούμενοι/ες, με το συγκεκριμένη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, δυνητικά μελλοντικά να μπορούν να ενταχθούν στο «Μητρώο Επιμελητών» και στη συνέχεια να έχουν ευκαιρία να προσληφθούν μαι να εργαστούν με βρέφη, νήπια και παιδιά -με και χωρίς ε.ε.α./α.- και να είναι σημαντικοί αρωγοί των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων, για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Όροι προγράμματος – ΤΡΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΚΟΣΤΟΣ

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ και ΑΣΥΓΧΡΟΝΑ και είναι διάρκειας 9 μηνών (400 ωρών) για να μοριοδοτεί! ΔΕΝ έχει ΚΑΘΟΛΟΥ υποχρεωτικές παρακολουθήσεις

Ξεκινάει στις 7 Φεβρουαρίου και υπάρχει αποκλειστική έκπτωση για όσους κάνουν αίτηση έως τις 28 Ιανουαρίου στα 225 ευρώ (ΣΥΝΟΛΟ) – Δηλαδή 25 ευρώ το μήνα

Στο τέλος, ο υποψήφιος λαμβάνει Μοριοδοτούμενο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ Επιμόρφωσης με την σφραγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος