FOLLOW US: facebook twitter

Το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Πύργου εγκαινίασε σήμερα ο Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Στύλιος

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Το νέο Κτηματολογικό Γραφείο Πύργου εγκαινίασε και  επίσημα σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για το Κτηματολόγιο Γεώργιο Στύλιος, επισκεπτόμενος το πρώην Υποθηκοφυλακείο Πύργου που πλέον περνάει στην ψηφιακή εποχή. Τον υφυπουργό υποδέχθηκαν στο Υποθηκοφυλακείο Πύργου ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλους, ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και εκ μέρους της κ. Αυγερινοπούλου που απουσίαζε εκτός Ηλείας παρούσα ηταν η συνεργάτης της Τίτα Τερζή. Παρευρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του Ελληνικού Κτηματολογίου και  καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Σταθάκης. Τον κ. Στύλιο υποδέχθηκαν ακόμα οι εργαζόμενες και η προϊσταμένη του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Πύργου Σόφια Κωστοπούλου που τον ξενάγησε στους χώρους των αρχείων και του εξήγησε τα στάδια της ψηφιοποίησης τους, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη πολύ καιρό.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο  Υφυπουργός  το νεοσύστατο Υποκατάστημα Πύργου του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδας που πήρε την θέση του έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Πύργου που καταργείται μαζί με αυτό του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Ολυμπίων, περνά πλέον στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Ψηφιακής  Διακυβέρνησης και προς το παρόν θα  στεγάζεται στο κτίριο που βρίσκονταν το Υποθηκοφυλακείο Πύργου μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, καθώς έχει ήδη βγει η σχετική προκήρυξη.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα – δήλωσε- το 21ο υποκατάστημα Κτηματολογικού Γραφείου εδώ στον Πύργο. Έχουμε ως τώρα ανοίξει 8 Κτηματολογικά γραφεία σε όλη τη χώρα και προσχωρούμε να δημιουργήσουμε 25 υποκαταστήματα και 17 Κτηματολογικά γραφεία. Οι πολίτες θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους νέες φιλικές ψηφιακές υπηρεσίες γλιτώνοντας την ταλαιπωρία ,κερδιζοντας χρήματα με γρήγορη εξυπηρέτηση. Παράλληλα ο φορέας έχιε προκηρύξει  διαγωνισμό για την μετεγκατάσταση του νέου Κτηματολογικού Γραφείου σε νέο χώρο που είναι σε εξέλιξη. Επιταχύνουμε την Κτηματογράφηση προσελκύοντας επενδύσεις και στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα γιατί το Κτηματολόγιο είναι ένα εργαλείο που εκσυγχρονίζει τη χώρα μας.»

Παράλληλα ο κ. Στύλιος τόνισε ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο εξυπηρετούνται όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου που θα μπορούν 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες από όπου κι αν βρίσκονται να εξυπηρετούνται με το ταμπλετ η το κινητό τους και θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα του Κτηματολογίου. Ευχαρίστησε ακόμα τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου και τις εργαζόμενες του πρώην Υποθηκοφυλακείου για την εργασία τους, ώστε να επιτευχθεί επιτυχώς η συγχώνευση. Τέλος επισήμανε ότι ομοίως το Υποθηκοφυλακείο της Αμαλιάδας θα μετατραπεί σε Κτηματολογικό Γραφείο Αμαλιάδας με την συγχώνευση των υποθηκοφυλακείων του Κάμπου και θα προκηρυχθεί και εκεί νέος χώρος για την μετεγκατάστασή του. Ο υφυπουργός ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ηλεία πηγαίνοντας στο Υποθηκοφυλακείο της Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος