FOLLOW US: facebook twitter

Το «μπαλάκι» στην 6η ΥΠΕ για να μην κλείσει η ΜΕΘ Πύργου – Αίτημα για προκήρυξη δύο θέσεων από το ΔΣ του ΓΝ Ηλείας

Ημερομηνία: 16-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Ηχηρό «καμπανάκι» προς τη διοίκηση της 6η ΥΠΕ χτυπά ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Χρήστος Χριστόπουλος, ζητώντας άμεσα την έγκριση προκήρυξης δύο θέσεων μόνιμων γιατρών για τη στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπεία, προειδοποιώντας για «λουκέτο».

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου,  δύο από τους τέσσερις γιατρούς της ΜΕΘ υπέβαλαν παραίτηση για να διεκδικήσουν θέση σε προκηρύξεις θέσεων γιατρών ΕΣΥ σε νοσοκομεία της Αθήνας.

«Αν εμμείνουν στις παραιτήσεις, θα παραμείνουν μόνο δύο γιατροί, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της ΜΕΘ» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο κ. Χριστόπουλος και πρόσθεσε  ότι από τις επτά προβλεπόμενες οργανικές θέσεις γιατρών ΕΣΥ στις ΜΕΘ, ήταν καλυμμένες οι τέσσερις,  μία είναι δεσμευμένη με απόφαση του 2018 και αναμένονται αποτελέσματα και δύο κενές.

Παράλληλα, επισήμανε πως  ο υπουργός Υγείας μπορεί να εγκρίνει την προκήρυξη θέσεων γιατρών κλάδου ΕΣΥ στον βαθμό του Επιμελητή Α΄ έπειτα από αιτιολογημένη πρόταση του διοικητικού συμβουλίου.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι στο νοσοκομείο μας υπάρχουν επτά κλίνες για τη ΜΕΘ COVID-19, πλήρως εξοπλισμένες με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προτείνω την αποστολή αιτήματος προς την 6η ΥΠΕ για την προκήρυξη των εξής θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ για τη ΜΕΘ της ΝΜ Πύργου: μίας θέσης ιατρού κλάδου ΕΣΥ για τη ΜΕΘ στον βαθμό του Διευθυντή και μία στον βαθμό του Επιμελητή Α’ », ανέφερε. Η εισήγησή του  για υποβολή του αιτήματος προς την 6η ΥΠΕ εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος