FOLLOW US: facebook twitter

To μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, Ν. Φαρμάκη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Ημερομηνία: 25-03-2022 | Συντάκτης:

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος σε δήλωσή του, ανέφερε τα εξής:

«Πέρασαν 201 χρόνια από τον Μάρτη του 1821, τότε που οι Έλληνες φώναξαν “ελευθερία ή θάνατος” και έδειξαν σε όλο τον κόσμο πως η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα παρά μόνο με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα, όπως λέει και ο εθνικός μας ποιητής, Κωστής Παλαμάς.

Σήμερα, τιμώντας τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, εμείς οι Έλληνες στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, όπως και κάθε λαού για τον οποίο το δικαίωμα στην ελευθερία και στην εθνική ανεξαρτησία δεν είναι ακόμα αυτονόητο και από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη γη της φλόγας του Ολυμπισμού και του Ελληνισμού, εκφράζουμε την προσήλωσή μας στην ειρήνη αλλά και την αποφασιστικότητα να στεκόμαστε στο ύψος του χρέους και της ευθύνης που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

Γιατί, για να θυμηθώ και πάλι τον Κωστή Παλαμά: “Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί”.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος