FOLLOW US: facebook twitter

Το μήνυμα της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας

Ημερομηνία: 09-03-2022 | Συντάκτης:

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, δημοσίευσε την πρώτη της δημόσια δήλωση σε επιστολή που απευθύνεται στην παγκόσμια κοινότητα. Στην επιστολή της αναφέρεται στη φρίκη του πολέμου, με ειδική μνεία για τις γυναίκες και τα παιδιά.

Ανέφερε μάλιστα ορισμένα παιδιά θύματα του πολέμου μέχρι στιγμής:

  • Η οκτάχρονη Αλίκη που πέθανε στους δρόμους της Οχτύρκα ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει.
  • Η Πολίνα από το Κίεβο, που πέθανε στον βομβαρδισμό μαζί με τους γονείς της.
  • Ο 14χρονος Αρσενι που χτυπήθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια και δεν μπόρεσε να σωθεί επειδή το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να φτάσει εγκαίρως λόγω πυρκαγιάς. 

«Όταν η Ρωσία λέει ότι ”δεν διεξάγει πόλεμο εναντίον αμάχων”, φωνάζω πρώτα τα ονόματα αυτών των δολοφονημένων παιδιών», σημείωσε, ευχαριστώντας παράλληλα για την υποστήριξη τη διεθνή κοινότητα και τις γειτονικές χώρες που έχουν υποδεχτεί πρόσφυγες.

Παράλληλα, επανέλαβε τις εκκλήσεις του συζύγου της, προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προς τα δυτικά έθνη να κηρύξουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, κάτι που απορρίπτει το ΝΑΤΟ. «Χρειαζόμαστε αυτούς που έχουν την εξουσία να κλείσουν τον ουρανό. Κλείστε τον ουρανό και θα διαχειριστούμε μόνοι μας τον πόλεμο στο έδαφος», είπε.

 «Με αυτήν την επιστολή, καταθέτω και λέω στον κόσμο: ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος ”κάπου εκεί έξω”. Αυτός είναι ένας πόλεμος στην Ευρώπη, κοντά στα σύνορα της ΕΕ…Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν, ο οποίος απειλεί να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο, δεν θα υπάρχει ασφαλές μέρος στον κόσμο για κανέναν από εμάς».

naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος