FOLLOW US: facebook twitter

Το μεγαλύτερο λάθος του επιχειρηματία

Ημερομηνία: 22-03-2023 | Συντάκτης:

Του Δρ. Νέστορα Κολοβού

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες είναι ότι δεν επενδύουν στον εαυτό τους. Επενδύουν οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό τους. Επενδύουν σε κτίρια, εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, προϊόντα, προσλήψεις, marketing, διαφήμιση, προώθηση, αλλά δεν επενδύουν σε γνώσεις. Δεν επενδύουν να μάθουν πως θα βάλουν όλα αυτά να δουλέψουν αποτελεσματικά. Και έτσι τεράστιες επενδύσεις δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, ενώ πολλές επιχειρήσεις υπολειτουργούν ή χρεοκοπούν στα πρώτα χρόνια από την ίδρυσή τους.

Για να λειτουργήσεις αποτελεσματικά την επιχείρησή σου πρέπει:

· Να έχεις τις κατάλληλες γνώσεις, την κατάλληλη ψυχολογία, την κατάλληλη νοοτροπία και την κατάλληλη στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα και την αγορά.

· Θα πρέπει να σκέφτεσαι επιχειρηματικά, να αποφασίζεις επιχειρηματικά και να ενεργείς επιχειρηματικά.

· Να δίνεις αποτελεσματικές απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν καθημερινά, οι οποίες θα σε οδηγούν σε πετυχημένα αποτελέσματα.

Από εδώ ξεκινούν όλα. Από την ψυχολογία, τη νοοτροπία και τη στάση που έχεις στην καθημερινότητά σου. Σημασία δεν έχει τι κάνεις. Σημασία έχει πως το κάνεις και γιατί το κάνεις. Και αυτό θα το πετύχεις μόνον εάν εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για την επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία της αγοράς.

Μόνον εάν βελτιώσεις τη σκέψη σου θα βελτιώσεις τη λειτουργία της επιχείρησής σου.

Η αγορά αλλάζει συνεχώς και ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος. Εδώ είναι που εσύ πρέπει να βγεις μπροστά από τους ανταγωνιστές σου με νέες σκέψεις, νέες ιδέες και να δώσεις τις δικές σου απαντήσεις. Δεν έχουν σημασία οι συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά. Όλες οι επιχειρήσεις μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες λειτουργούν. Σημασία έχει πως εσύ θα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά αυτές τις συνθήκες. Κάποιες επιχειρήσεις θα επιβιώσουν και κάποιες όχι. Φρόντισε να είσαι εσύ σ’ αυτούς που θα αντέξουν, σ’ αυτούς που θα υπάρχουν στην αγορά και αύριο. Και αυτό θα το πετύχεις μόνον εάν αποκτήσεις νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες και νέες εμπειρίες.

Αυτά που γνώριζες μέχρι σήμερα, σε έφεραν εδώ που είσαι σήμερα. Εάν θέλεις να προχωρήσεις πιο πέρα πρέπει να αποκτήσεις καινούργιες γνώσεις και να μάθεις καινούργια πράγματα. Αυτός είναι ο τρόπος που ενεργούν όλες οι πετυχημένες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πάντα να θυμάστε: Κερδίζουν περισσότερα όσοι γνωρίζουν περισσότερα!

* Ο Δρ Νέστωρ Κολοβός βοηθάει ανθρώπους να πετύχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους τους πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Νέστωρ Ι. Κολοβός

Master Πανεπιστημίου Leeds Μεγάλης Βρετανίας

Διδάκτωρ Α.Π.Θ.

Πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Business & Life Coach

Website: www.nestorkolovos.gr

Emai: info@kozani.net

Τηλ. 6973225228


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος