FOLLOW US: facebook twitter

Το «Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού»: Η Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας προσέλκυσε δεκάδες παιδιά

Ημερομηνία: 18-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Κέντρο προσέλευσης πολλών παιδιών έγινε το Σάββατο η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας, για την άντληση πληροφοριών που αφορούν την ιστορία της πόλης.

Η οργανωτική επιτροπή αποκριάτικων εκδηλώσεων 2020 αξιοποιώντας το βιβλίο «Αμαλιάδα, η πόλη μας», που αποτελεί δημιούργημα της Περιβαλλοντικής Ομάδας 2007-2008 του 1ου Γ.Ε.Λ Αμαλιάδας που συντόνιζε η υπεύθυνη του Περιβαλλοντικού Προγράμματος κ. Παπαδάκη Ιωάννα, Π.Ε.04, δημιούργησε ένα αποκριάτικο πρόγραμμα για μικρά και μεγάλα παιδιά με τίτλο «Μεγάλο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού».

Το Παιχνίδι προσέλκυσε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού παιδιών και εφήβων, αν κρίνουμε από τις ομαδικές προσελεύσεις και τη ζωντάνια των παιδικών φωνών, οι οποίες ηχούσαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης. Οι συμμετέχοντες, με προτροπή της επιτροπής, προσέφευγαν στη Βιβλιοθήκη για αναζήτηση πληροφοριών, που αφορούσαν στην ιστορία της πόλης και στην κοινωνική της εξέλιξη.

Το έκδηλο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για την αναζήτηση και ταχεία εύρεση της πληροφορίας, ώστε να περάσουν στο επόμενο στάδιο του Παιχνιδιού, αποτελεί δείκτη επιτυχίας της προσπάθειας.

Η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας χαιρετίζει εγχειρήματα παιδαγωγικού χαρακτήρα που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη γνώση και ελπίζει ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα διευρύνει το ενδιαφέρον της για τις δραστηριότητες όλων των φορέων που προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος