FOLLOW US: facebook twitter

Το ΜΑΝΑ ΓΗ εκδήλωσε ενδιαφέρον για την πρόσληψη ατόμου με αυτισμό

Ημερομηνία: 02-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Η ομάδα συνεργατών του ΜΑΝΑ ΓΗ με τον βετεράνο μπασκετμπολίστα Δημήτρη Παπανικολάου

Συνεργασία του βετεράνου μπασκετμπολίστα Δ. Παπανικολάου  που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού με τον Ηλείο Π. Χατζηλαζαρίδη και τους συνεργάτες του

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Την συνεργασία του με την νεοφυή επιχείρηση ManaGi> managi.eu που  εξέφρασε το ενδιαφέρον της για την πρόσληψη ενός ατόμου με αυτισμό, ανακοίνωσε χθες μέσα από τα socialmedia, ο πρώην μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου που πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε ότι μέσω της κόρης του που διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Άσπεργκερ, βρίσκεται και ο ίδιος στο φάσμα του Αυτισμού.

Το <ManaGi> managi.eu που έχει τις καταβολές του στην Ηλεία, ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια από ένα δικό μας παιδί,  τον ΠαναγιώτηΧατζηλαζαρίδη με βασικό πυρήνα συνεργατών  τον ίδιο και τον Γρηγόρη Κουτσουφλιάνο και Αποστόλη Γιαντσίδη και είναι μια νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον τομέα των εξαγωγών ελληνικών τροφίμων, εκπροσωπώντας πάνω από 110 ελληνικές επιχειρήσεις για τις πωλήσεις τους σε 15 χώρες. Επίσης,  όποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί αυτά τα προϊόντα από το e-shopwww.managi.eu.  Η επιχείρηση δίνει στον καθένα τη δυνατότητα να προμηθευτεί αγροτικά προϊόντα από την μάνα γη,  απ’ ευθείας από τον παραγωγό τους, καταργώντας σύνορα και αποστάσεις.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου που είναι και ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας του UniquAll, ένα  εκπαιδευτικό – αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με ειδικές ικανότητες που οραματίστηκε ο σπουδαίος βετεράνοςμε στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την εξέλιξη και την κοινωνικοποίηση παιδιών με ειδικές ικανότητες, συνεισφέρει  παράλληλα μέσα από αυτό το πρόγραμμα ακόμα και στην ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην αγορά εργασίας.

Έτσι , για την συνεργασία του με το <ManaGi> managi.eu, τόνισε ότι πριν από την διά ζώσης συνάντησή τους με τον Πάνο Χατζηλαζαρίδη και τους συνεργάτες του, όταν του εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να προσλάβουν στην εν λόγω επιχείρηση ένα άτομο που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, μίλησαν αρχικά μέσω Skype. “Συζητήσαμε – αναφέρει ο Δ. Παπανικολάου-  το ενδιαφέρον που έδειξαν για να προσλάβουν στο σύντομο μέλλον εργαζόμενο στο Φάσμα του αυτισμού. Στη συνάντησή μας κουβεντιάσαμε “καλές πρακτικές” για ομαλότερη ένταξη και ευχάριστη προσαρμογή του νέου συναδέλφου στην εταιρία.”

Από την πλευρά του ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης αναφερόμενος στην συνάντηση που ειχαν με τον βετεράνο μπασκετμπολίστα ανέφερε σε δική του ανάρτηση:

«Την εταιρία μας επισκέφθηκε χθες ο Δημήτρης Παπανικολάου προκειμένου να μας ενημερώσει για το φάσμα του αυτισμού και το πως μπορούμε να απασχολήσουμε και να εντάξουμε στην εργασία αυτά τα άτομα, κάτι που αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού μας σχεδίου εδώ και 5 χρόνια. Οι συνθήκες (και εμείς) ωριμάζουν και φτάνει ο καιρός να πραγματοποιήσουμε ένα από τα πολλά όνειρα μας προκειμένου να δείξουμε και εμείς με τον τρόπο μας πως η ενσωμάτωση ατόμων με ειδικές ανάγκες στην αγορά εργασίας, αποτελεί ένα πάγιο κοινωνικό αίτημα και εμείς ως εταιρία το ενστερνιζόμαστε, το αγκαλιάζουμε και το στηρίζουμε.”

Εμείς δεν έχουμε παρά να επαινέσουμε την πρωτοβουλία των τριών αυτών νέων παιδιών της καινοτόμου επιχείρησης ΜΑΝΑ ΓΗ, που με τον τρόπο αυτό “σπάνε” τα στερεότυπα προσφέροντας μια ευκαιρία για την ένταξη στην αγορά εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος